Въпреки топлото и слънчево утро, в следобедните часове днес към

...
Въпреки топлото и слънчево утро, в следобедните часове днес към
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Вторник и сряда ще са дъждовни, почивните дни ще са слънчеви

Въпреки топлото и слънчево утро, в следобедните часове през днешния ден към България ще се придвижи леден фронт, който евентуално ще докара до основни превалявания в Северозападна България. Те ще са най-осезаеми в утрешния ден, като ще се придвижат към Източна България.

 

В столицата се чака да е малко по-хладно спрямо предходните дни, само че все пак температурите ще са към 13 градуса. Събота и неделя ще е слънчево и прелестно с температури от 19-20 градуса.
 
За Пловдив прогнозата е за още по-високи температури – през седмицата ще доминират температури към и над 20 градуса, като единствено във вторник и сряда ще е малко по-хладно и дъждъвно, предаде bTV. 

 

По родното Черноморие ще е хладно. По традиция морето оказва въздействие на температурите във Варна и Бургас, изключително в случай че вятърът е източен. В Бургас градусите ще варират сред 10 и 15.

 

В Добрич се чакат значителни превалявания от дъжд и значително захлаждане в сряда, когато температурата ще падне под 10 градуса. Вятърът там ще е североизточен. В края на седмицата обаче и там ще се радват на по-топло и слънчево време.

 

В петък, събота и неделя плевенчани ще се радват на доста по-топло време – температурите там ще са над 20-22 градуса. Градът е лакмус за континенталния климат в Северна България. Същото важи е за Велико Търново, където след дъждовната сряда ще стартира съществено повишаване на температурите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР