Въпреки строгите ковид мерки, ограниченията и новият вариант на коронавируса

...
Въпреки строгите ковид мерки, ограниченията и новият вариант на коронавируса
Коментари Харесай

Най-добрите коледни базари в Европа за 2021 година

Въпреки строгите коронавирус ограничения, рестриктивните мерки и новият вид на ковид и тази година коледните базари отварят порти в навечерието на празника. За поредна година European best destinations прави ранглиста на най-хубавите коледни базари на континента. Ето кои са те:

1. Будапеща - Advent Feast at the Basilica

Това е най-красивият коледен базар в Будапеща. Повече от 100 занаятчии и готвачи оферират предлагат своите произведения и ястия. Мястото може да се похвали с превъзходен фон и светлинно шоу, което се прожектира всеки ден на фасадата на базиликата през последните години.

2. Базел

Всяка година Коледният базар в Базел е на подиума на обичаните коледни базари в Европа. Базел се слави като един от най-красивите градове в Швейцария и си заслужава да се посещава всяка година. Не единствено добре непокътнатият Стар град е осветлен в топлата коледна светлина, само че даже елементарните магазини и фасадите светят в коледна декорация.

Коледният базар е ситуиран тъкмо в центъра на града и в сърцето на празнично украсения Стар град. На Мюнстерплац има превъзходна коледна елха с орнаменти от известния декоратор Йохан Ванер.

3. Базарът в Мец
 Снимка 381790
Източник:

Всяка година френският град Мец се отличава със своя коледен базар. Той е считан от мнозина за най-красивия коледен базар във Франция. Дестинацията притегля освен туристи, които търсят най-красивите коледни базари в Европа, само че и дизайнери, художници и други Тук може да се сдобиете с истински ръчно направени дарове и да опитате най-хубавите меденки, греяно вино.

4. Виена

Разбира се, че топ 10 няма по какъв начин да мине без коледния базар във Виена. Той е чака гости от средата на декември 2021 година Обикновено от средата на ноември до Коледа най-красивите площади на Виена се трансформират в вълшебен коледни базари. Ароматът на коледни сладки и парещ пунш основава чудесна атмосфера.

5. Монбелиард

Това е един от най-красивите коледни базари във Франция. Намира се във Франш-Конте (Източна Франция), а градът е добре прочут със своето гостолюбие.

Монбелиард провежда коледен базар като никой различен със 140 сергии, цялостни с достоверни и висококачествени артикули. Има и разнообразието от изкуства и занаяти, както и хорови осъществявания.

6.Крайова
 Снимка 381789
Източник:

Базарът в румънския град Крайова се изкачва в топ 10 на най-красивите коледни базари тази година. С цел съблюдаване на ограниченията за обществено разграничаване, община Крайова разпредели другите коледни събития, коледни базари, концерти, креативен работилници, щандове за храна на разнообразни места в града. Те са свързани между тях посредством светодиодни крушки. Това прави Крайова един от най-хубавите коледни базари в Европа.

7. Трир

Коледният базар в Трир е един от най-красивите коледен базари в Германия.

Разположен е пред пред внушителната катедралата в Трир.

Коледният базар в Трир постоянно се разказва като " сантиментален с прелестна коледна атмосфера ". Огромната селекция от вкусни специалитети като виновност и занаяти притегля гости от цялостен ​​свят.

8. Мадейра

Тук ще намерите огромно многообразие от артикули, в това число екзотични цветя, обичайни сувенири и несъмнено типични за сезона деликатеси и питиета, които способстват за коледната атмосфера.

9. Winter Wonders в Брюксел

Със своите 2,5 милиона гости Winter Wonders е незабравимото събитие в края на годината в Брюксел.

От няколко години градът е една от коледните столици на Европа, дружно със Страсбург, Будапеща и Виена. Тук ви чакат превъзходни звукови и светлинни

шоута на Grand-Place, ясла в действителен размер, пързалка, доста светлини и доста изложения и доста вкусотии.

10. Говоне, Италия

Селцето в Италия може с горделивост да носи купата на най-красивия коледен базар в Италия. Това събитие, основано от запалянковци, е най-важното коледно събитие в Италия

Намира се във винарския район в Пиемонт - обект на международното завещание на ЮНЕСКО. През зимата цялото село Говоне се трансформира във вълшебното царство на Дядо Коледа, с доста културни и гастрономически атракции.

Има прелестния коледен базар, с определени занаятчии от цяла Италия. Има зона за улична храна и магазин за вино Magic Kingdom, където посетителите могат да намерят всички обичайни локални деликатеси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР