Въпреки силните усилия за ограничаване на излагането на олово от

...
Въпреки силните усилия за ограничаване на излагането на олово от
Коментари Харесай

Защо все още няма ограничения за олово в бебешката храна

Въпреки мощните старания за ограничение на излагането на олово от източници като багра и бензин, държавното управление на Съединени американски щати не лимитира необятно равнищата на олово в храните, сляпо леке, което става още по-явно, споделят специалистите, защото случаите на отравяне с олово при дребни деца, свързани със нечисто канелено ябълково пюре, не престават да нарастват.

Към вторник е докладвано отравяне с олово при минимум 65 деца, всички под 6 години, които са яли торбички с към този момент изтеглено ябълково пюре с канела и канелено ябълково пюре, спрямо 57 случая два преди седмици, съгласно Администрацията по храните и медикаментите.

Децата под 6-годишна възраст са най-уязвими към отравяне с олово, споделят от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите. Тежкият метал може да докара до проблеми с развиването, увреждане на мозъка и нервната система и проблеми с ученето, държанието, слуха и говора. Експозицията на олово може да докара до по-нисък коефициент на интелиген...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР