Въпреки първоначалния категоричен отказ на Пари Сен Жермен да преговаря

...
Въпреки първоначалния категоричен отказ на Пари Сен Жермен да преговаря
Коментари Харесай

ПСЖ и "Барса" започнаха преговори за Неймар

Въпреки първичния безапелационен отвод на " Пари Сен Жермен " да договаря с " Барселона " за трансфер на бразилската си звезда Неймар, към този момент има диалози сред двата клуба. Това заяви барселонският в. " Спорт ", който добавя, че шефовете на ПСЖ и " Барса " са разискали няколко благоприятни условия за съглашение.

Според вестника управлението на френския първенец е " узряло " за обстоятелството, че прекосяването на Неймар в " Барселона " е на практика неизбежно, откакто бразилецът разгласи непосредствено на спортния шеф Леонардо, че не желае да остане. Същото прочее написа и френският в. " Екип ", съгласно който каталунците към този момент са дали някои оферти, въпреки и не документално, а единствено при диалозите.

Към момента е ясно единствено, че от " Барса " изрично са отхвърлили опцията да платят едновременно 300 млн. евро. Преди две години ПСЖ заплати на каталунците за бразилеца €222 млн., което и до през днешния ден е най-скъпият трансфер във футбола.

Сред вторите обсъждани оферти е Неймар да се върне в някогашния си клуб в началото чартърен, а по-късно да има алтернатива за откупуването му от " Барса " за сума, близка до €200 млн. Това значи, че " Барселона " ще избегне проблеми с нарушаването на финансовия феърплей това лято, защото похарчи към този момент €300 млн. за нови футболисти. От друга страна, ПСЖ ще има обезпечена след 12 месеца съвсем същата сума, за която купи бразилеца, а в същото време няма да заплаща високата му заплата от 45 млн. евро годишно.

Друга опция е повече по усета на испанския първенец. Тя включва бартер на Неймар за футболисти плюс доплащане в порядъка на 40-50 млн. евро. Един подобен вид към този момент е бил отритнат. Той бе за пращане в ПСЖ на Иван Ракитич и Филипе Коутиньо + 40 млн. евро. Сега е препоръчан различен, с присъединяване на Ракитич и Коутиньо, само че и Самюел Умтити или Усман Дембеле, обаче без доплащане. Проблемът тук е, че Леонардо е оповестил, че желае пари, с цел да търси с тях заместител на Неймар, вместо да натрапва на треньора Томас Тухел предлаганите в подмяна футболисти, които може и да не се вписват във вижданията му.

Според двете спортни медии единственото несъмнено към този момент е, че до края на летния трансферен прозорец Неймар ще се върне на  " Камп Ноу ". В Испания бразилеца обаче го чакат главоболия, освен с почитателите, които настръхнаха против него при прекосяването му в ПСЖ. Вчера данъчните управляващи в Испания запорираха 26 млн. евро, които Неймар трябваше да получи от " Барселона ", съгласно уговорка в контракта му. Испанският клуб оспорваше заплащането и съдът трябваше да се произнесе по разногласието, само че реши да запорира парите по искане на данъчните, които проверяват Неймар по обвиняване във финансови измами на стойност 35 млн. евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР