Въпреки обтегнатите отношения между Русия и Украйна, руският президент Владимир

...
Въпреки обтегнатите отношения между Русия и Украйна, руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин поздрави Макрон, пожела му „добро здраве“ - в социалните мрежи го сравниха с агент 007

Въпреки обтегнатите връзки сред Русия и Украйна, съветският президент Владимир Путин е изпратил приветствено обръщение на своя френски сътрудник Еманюел Макрон за преизбирането му за втори мандат, написа в. „ Хъфингтън пост “. „ Искрено ви искам триумф във вашата социална работа, а също и положително здраве “, се споделя в поздравлението.

В него няма нищо изключително, само че френските консуматори на обществените мрежи възприеха пожеланието за положително здраве, отправено към един 44-годишен държавен глава, като необичайно и започнаха да се надпреварват да вършат съмнение какъв е скритият му смисъл. Така или другояче посланието на Путин не остави французите безразлични. „ Не знам за какво, само че когато Путин ти пожелае „ положително здраве “, тръпки те побиват “, написа потребителката Анаис. „ И най-много положително здраве. Мисля, че Макрон би трябвало да наема двама- трима души да му пробват храната като на Клеопатра “, отбелязва различен консуматор. Трети счита, че в пожеланието има доста подтекст, а четвърти напомня, че във филм за Джеймс Бонд има миг, когато негативният персонаж многозначително пожелава на сътрудник 007 положително здраве. „ Това си е напряко прикрита опасност “, вълнува се още една последователка на френския президент.

„ Хъфингтън пост “ обаче изяснява, че макар съмненията, подбудени без подозрение от войната в Украйна, в действителност става дума за израз, който е общоприет за Кремъл от дълго време. В приветствените послания към задграничните си сътрудници Путин постоянно употребява изразите „ положително здраве “ и „ разцвет “. Това е поискал той на южнокорейския президент Юн Сук-Йол след избирането му на 10 март. В края на октомври предходната година съветският президент е поискал „ положително здраве и благоденствие “ и на избрания отново държавен глава на Узбекистан Шавкат Мирзийоев. Просто въпрос на протокол, в който не би следвало да се търси подтекст, изясняват експерти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР