Въпреки обширния и публично достъпен набор от одобрени изследвания, фитнесите

...
Въпреки обширния и публично достъпен набор от одобрени изследвания, фитнесите
Коментари Харесай

На фитнес по време на пандемия - опасно или не?

Въпреки обширния и обществено наличен набор от утвърдени проучвания, фитнесите не престават неверно да се считат за едни от най-опасните места по време на пандемия. Оказва се, че фитнес клубовете са освен по-безопасни от супермаркетите , само че също по този начин имат и позитивен резултат върху психическото здраве на хората по време на настоящата обстановка.
Какво демонстрират изследванията?
Public Health England
Последните резултати по отношение на връзката сред разпространяването на ковид и визитите на фитнес в Англия са систематизирани в отчет на Public Health England, който се базира на данни от Test and Trace. В интервала 18-24 октомври 2020 са интервюирани 107 046 души, които са били диагностицирани с ковид.
От тях 33 233 са контактували с някого през последните 7 дни, а едвам 930 от тях са посетили фитнес клуб, което е единствено 2.8%. Според същите публични данни забележете: питейните заведения и заведенията за хранене се оказват по-безопасни (7.4 %) от визитите ни да вземем за пример в магазин, където процентът на инфектирани стига до 11.2%..
Тези данни се удостоверяват и от Консултантска група на Университета в Орегон (OCG). Тяхното проучване демонстрира, че няма никаква връзка сред посещаемостта на фитнес клуб и заразяването с COVID-19. Ето и формалните данни, показани графично:
Посещаемостта на фитнес зала в Колорадо е съпоставена с броя случаи на COVID-19


Източник: OCG
 
SafeActive
Учените от изследователския център за напреднали в благосъстоянието на Шефилд Халам (AWRC) и Университета на крал Хуан Карлос в Испания също удостоверяват, че фитнес залите са безвредни по време на пандемията. Мнението им се основава на резултатите от изследване на SafeActive, които демонстрират, че в интервала 25.09-27.10 над 62 милиона души са посетили фитнес зали на територията на Европейски Съюз, а междинният % на инфектираните е 0,78% на 100 хиляди визити, т.е. единствено 487 души., шеф на, споделя: " Поддържането на отворени и изцяло функциониращи центрове за отдих и фитнес е от решаващо значение за здравето и благосъстоянието на нашите общности ".
Въпреки че в Уелс ограниченията са към момента засилени и държаватa се намира в положение на локдаун, Елунед Морган - министър на психологичното здраве, благосъстоянието и уелския език, на брифинг, провел се на 29.01.2021 година, споделя: " Ние признаваме невероятната разлика, която поддържането на форма може да оказва върху психологичното здраве на хората ". За Уелс отварянето на фитнесите е с максимален приоритет след отварянето на учебни заведения.

Public Health England
Експертен разбор на изследване на демонстрира, че затлъстяването и наднорменото тегло покачват риска от заразяване с ковид. Д-р Алисън Тедстоун, основен диетолог в Public Health England, споделя, че отслабването носи изключителна изгода за здравето и понижава опцията от заразяване с COVID-19.
Анализирайки резултатите от всички представени изследвания, става очевидно, че няма директна връзка сред посещаването на фитнес зала и шанса за заразяване с ковид. Струва си да споменем и обстоятелството, че магазините могат да се посещават от хора, които вероятно имат клинични признаци за ковид. При фитнес клубовете обстановката е противоположната – тези, които се усещат зле, е малко евентуално да отидат да спортуват. По този метод евентуалното скупчване на инфектирани хора във фитнес залите е доста по-малко евентуално, в сравнение с доста други места, които не са повлияни от локдауните.
 
Източници:

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР