Въпреки неотдавнашния спад на стойността на Биткойн от $26,000, активът

...
Въпреки неотдавнашния спад на стойността на Биткойн от $26,000, активът
Коментари Харесай

Биткойн продължава да доминира крипто пазара – добра новина за инвеститорите?

Въпреки неотдавнашния спад на цената на Биткойн от $26,000, активът резервира мощната си пазарна доминация, което провокира запитвания за вероятностите на различните криптовалути.

Последните данни демонстрират, че пазарното владичество на Биткойн ( BTC ) се е покачило още веднъж до 50%, което демонстрира спад в пазарния дял на различните криптовалути . По създание това значи, че Биткойн се е наложил като по-съществен кандидат на пазара, засенчвайки своите противници.

Освен това се следи повишаване на китовия инвеститорски интерес към флагманската криптовалута. Броят на адресите, притежаващи обилни количества от цифровата валута, доближи невиждани равнища. Тази наклонност има както позитивни, по този начин и негативни последствия за пазара. От една страна, тя значи възходящо доверие измежду огромните вложители. От друга страна, тя поражда опасения по отношение на концентрацията на благосъстояние в областта на BTC.

Интересът на дребно също нараства, като рекорден брой адреси имат по-малки количества BTC. Това внезапно повишаване на присъединяване на дребно може да повлияе на пазарната динамичност, показвайки, че Биткойн става по-достъпен и прелъстителен за елементарните вложители, което евентуално може да насърчи по-широкото му приемане.

Наблюдава се и незабравим растеж на дейните адреси в мрежата, който доближи четиримесечен връх. Това нарастване на интензивността може да значи нараснал интерес и ангажираност в общността, което допуска, че повече хора интензивно употребяват Биткойн, което е показателно за процъфтяваща и оживена екосистема.

Въпреки това някои индикатори като съотношението MVRV и разликата сред лонг и шорт позициите означават спад. Тези индикатори допускат евентуално увеличение на броя на краткосрочните притежатели, което може да докара до нараснала волатилност на пазара, като се има поради, че краткосрочните търговци постоянно реагират бързо на ценовите промени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР