Въпреки малкия си размер, семената от чиа съдържат впечатляващи ползи

...
Въпреки малкия си размер, семената от чиа съдържат впечатляващи ползи
Коментари Харесай

5 лесни начина да ядете чиа

Въпреки дребния си размер, семената от чиа съдържат впечатляващи изгоди за здравето. Добрата вест е, че може да консумирате чиа по разнообразни способи и по този начин да се възползвате от нейните хранителни субстанции.

Някога считани за съществена съставна част в диетите на античните ацтекски воини, семената от чиа от дълго време са почитани поради многочислените си изгоди за здравето. Днес все се смятат за суперхрана и са известни както със своята хранителна стойност, по този начин и със свойството си да бъдат употребявани по друг метод.

В семената от чиа има изобилна доза фибри, протеини, омега-3 мастни киселини, магнезий и омега-3 мастни киселини.

Най-добре смесвайте семената от чиа с мечтана течност в съответствие 1:3, като ги оставите накиснати най-малко 20-30 минути преди консумация. По този метод ще се възползвате оптимално от храносмилателните изгоди. Препоръчва се също по този начин да съхранявате чиа в херметически затворен стъклен буркан на мрачно и хладно място, с цел да удължите оптимално периода на валидност.

Имайте поради също по този начин, че потреблението на малко количество семена от чиа е изцяло задоволително, с цел да се възползвате от множеството ѝ изгоди. За начало може да опитате с по 2 супени лъжици дневно. Ако пък хапвате чиа заран, това е добър метод да „ активирате “ храносмилателната си система при започване на деня.
Вижте 5 лесни метода да ядете семена от чиа:  
 Добави изложение
Направете си здравословно сладко
Изберете обичания си плод или няколко плода и се смесете с чиа, с цел да получите здравословно сладко. След това го изяжте намазан върху препечени филии или пък в съчетания с домашни мекички.
Чиа в десерти
Семената от чиа са подобаваща добавка за разнообразни здравословни десерти. Например – пудинг, който да извършите по отношение на личните си желания. Сладък десерт с късчета обичани плодове, чиа и кокосово мляко също може да бъде вкусно предложение.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР