Въпреки изявеното желание за напускане областните управители трябва да продължат

...
Въпреки изявеното желание за напускане областните управители трябва да продължат
Коментари Харесай

Мария Габриел: Областните управители трябва да продължат да изпълняват задълженията си

Въпреки изявеното предпочитание за овакантяване регионалните шефове би трябвало да продължат да извършват отговорностите си. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

" Знаете, че тук посланието на министър-председателя беше доста ясно. Ние от своя страна към момента не сме стигнали до полемиката с регионалните шефове, тъй като и за тях ни следва на първо време диалози с парламентарните групи ", добави още Габриел.

„ Фактът, че заместник-министрите също напуснаха сега на встъпване на служба на новото държавно управление, изправи екипа пред компликация. Тази компликация, несъмнено, че чака своето решение. Това, което за нас е значимо, е в точно подобен интервал, в който има натиска да вземаме по-бързи решение, да не позволяваме случаи като този, който и през вчерашния ден стана обществено притежание, тъй че ето го преимуществото да реагираш бързо и всички министри да имат своите екипи със заместник-министрите ", съобщи Габриел.

„ Това, което за нас е значимо, е ние да имаме задоволително време да разгледаме качеството на експертизата, тъй като на първо място това е, което търсим. Всеки министър има своите оферти. Ние с министър-председателя Денков същи ги преглеждаме, за нас е доста значимо хората да имат нужната експертиза, тъй че да могат незабавно да бъдат оперативни ", добави Габриел.

Габриел разяснява случая с следващия пребит българин в Северна Македония: „ Първо, ограниченията бяха взети неотложно с издание на уеб страницата на външно министерство на ясна позиция, че до нас тази информация към този момент е достигнала и изискахме да разполагаме с цялата информация. Това сега тече. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР