Въпреки изискването от 1 юни концесионерите и стопаните на плажове

...
Въпреки изискването от 1 юни концесионерите и стопаните на плажове
Коментари Харесай

Колко ще струва сянката на плажа това лято

Въпреки условието от 1 юни концесионерите и стопаните на плажове да обезпечават спасители и здравно обслужване на линиите, посетителите към момента са малобройни. Още по-малко са тези, които се осмеляват да влязат във водата. Плажният сезон е подвластен от времето и действително последните години стартира след 15-20 юни -това разяснява пред БНР - Бургас Кирил Спасов, шеф на линиите Созопол-Централен и Несебър-юг. Спасов дава отговор и за най-големите плажове по Южното Черноморие-тези в курорта Слънчев бряг.

Цените на чадърите и шезлонгите на петте линии ще бъдат същите като през предишното лято, уточни той:

" С новите контракти всеки един концесионер, подписвайки няма право да трансформира цената до края на концесията. Цените по Черноморието варират сред 8 и 10 лв.. На така наречен градски плажове като Созопол и Несебър, цената е 7-8 лв., според от курорта, а в огромните курортни комплекси като Слънчев бряг и Златни пясъци, цената е към 10 лв.. "

Ивиците покриват и нужните условия за спасители и медицински екипи. Набирането на спасители е мъчно, поради сезонността на работата, призна Спасов:

" Слънчев бряг е разграничен на три части-Северен, Централен и Южен. Южната част е най-малка-там има 10 поста и 20 спасители. Те имат и сменници, тъй като няма по какъв начин всеки ден да са на работа. Така броя нараства до 25 души. Другите две линии са много огромни. Правилникът споделя така-в огромните комплекси постовете са разпределени през 100 метра, а в градските плажове са през 150. Така Северен и Централен плаж са с по 21 и 22 поста-съответно 42 и 44 спасителя непрекъснато през юли и август. "

За дребните плажове е друго, само че те нормално са с дължина към километър, надлежно това значи 5-6 поста, прецизира Спасов.

Информацията, че цените на плажните такъми в Гърция са повишени за този сезон, няма да докара до преливане на туристи към Българското Черноморие. Цените там са в евро и постоянно ще са по-високи, а нашите плажове като условия по нищо не отстъпват на техните, по тази причина моля към българите да ги оценят и популяризират, моли Кирил Спасов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР