Въпреки големия брой инфекции с Омикрон Литва отмени т.нар. зелени

...
Въпреки големия брой инфекции с Омикрон Литва отмени т.нар. зелени
Коментари Харесай

Литва отмени зелените сертификати за Ковид-19


Въпреки огромния брой инфекции с Омикрон Литва анулира така наречен зелени документи. Те няма да се изискват към този момент в заведения за хранене, магазини и на културни мероприятия. Отпада и задължението за тестване в избрани сфери.

В системата на опазването на здравето и образованието към този момент няма да се организират наложителни проби за Ковид-19. Правителството във Вилнюс вкара обаче заместващи ограничения. Магазините от комерсиалната мрежа ще би трябвало да контролират потока от клиенти и да обезпечават на всеки клиент пространство от по 15 кв. метра.

Това ще важи също и за заведенията за хранене, както и за визитите на културни мероприятия. В мощ остава задължението за носене на маски, за отдалеченост и предписанията за съблюдаване на хигиена.

Сертификатът изигра значима роля

Министерството на здравеопазването на Литва заяви, че „ зеленият документ “ е изиграл значима роля за ограничението на пандемията. Разпространението на разновидността както за имунизирани, по този начин и за прекарали заболяването. Затова смисълът от документа бил към този момент доста по-малък.

Правителството въпреки всичко не изключи опцията още веднъж да вкара документите, в случай че това стане належащо.

Литва вкара така наречен зелен паспорт за имунизирани и преболедували в цифрова форма през май 2021 година. Оттогава насам документът е бил свален от интернет общо над 13 милиона пъти.



Вижте и това видео на Дъждовни води:
“Никога няма да се имунизирам. Нека ме уволнят! “
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР