Въпреки факта, че е постигнат значителен напредък в достъпа до

...
Въпреки факта, че е постигнат значителен напредък в достъпа до
Коментари Харесай

Кога водата ще стане по-скъпа от златото?

Въпреки обстоятелството, че е реализиран забележителен прогрес в достъпа до чиста питейна за милиарди хора, всеки трети човек няма достъп до безвредна питейна вода, двама от пет души нямат достъп до съществена вода за миене на ръцете, а повече от 673 милиона души нямат подобаващи санитарни условия за облекчаване на физиологичните потребности, оповестява " Нешънал Джиографик ".

Други тревожни числа демонстрират, че дефицитът на вода визира към 40% от международното население и този % може да се увеличи с покачването на световните температури.
 Организация на обединените нации: По света към този момент не се употребява оловен бензин Организация на обединените нации: По света към този момент не се употребява оловен бензин
Понастоящем няма страна в света, която да употребява оловен бензин за коли и камиони, разгласи Програмата на Организация на обединените нации за околната среда (U...

Резултатите от изследване през 2011 година демонстрират, че 41 страни са изправени пред проблеми с водоснабдяването, а 10 страни са изчерпали доставките на питейна вода. Прогнозите за 2050 година са, че всеки четвърти човек ще бъде обиден от повсеместен дефицит на вода.

Една от седемнадесетте цели на Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година е универсалният достъп до чиста вода и канализация. Това включва вложения в инфраструктура, санитарни и хигиенични усъвършенствания на всички равнища, както и отбрана и възобновяване на обвързваните с водата екосистеми, т.е. гори, блата, реки и планини.

Изменението на климата също не би трябвало да се подценява като проблем с водоснабдяването. Тъй като Югоизточна Европа се затопля малко по-бързо от останалата част на планетата, този район също може да се сблъска с дефицит на питейна вода.

Още от КЛИМАТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР