Въпреки че започваме да обръщаме все по-голямо внимание на телата

...
Въпреки че започваме да обръщаме все по-голямо внимание на телата
Коментари Харесай

Най-добрата храна за здрави зъби и венци

Въпреки че започваме да обръщаме все по-голямо внимание на телата си, оралното здраве постоянно остава на назад във времето, изключително що се отнася до избора на храна.

Поддържането на здрави зъби и венци е функционалност на устната хигиена, която включва миене на зъби, конец и жабурене с разнообразни води и отвари. Но това, което ядете и пиете, също е от огромно значение за здравето на устната празнина и здравината на венците и зъбите. Ето какво би трябвало да включите в диетата си, с цел да избегнете проблеми със зъбите.

Мляко и млечни артикули

Млякото и другите млечни артикули са богати на калций, който е превъзходен за костите и зъбите. Млякото също съдържа казеин, който обезврежда равнищата на киселини в устата. Сиренето е различен страховит вид на млечните артикули, защото задейства секрецията на слюнка, която е най-хубавото средство за разчистване на зъбите и устата в природата. Пробиотиците в киселото мляко също са чудесни за здравето на устната празнина и зъбите.

Кръстоцветни зеленчуци и плодове

Кръстоцветните зеленчуци и пресните плодове нормално са богати на фибри, което значи, че би трябвало да дъвчете добре храната си. Това покачва здравината на зъбите и венците. В допълнение, те са богати на доста съществени витамини и минерали, които усъвършенстват цялостното орално здраве и имунитет.

 храни за здрави венци и зъби

Суров лук

Истинското знамение на природата за зъбите и венците е суровият лук. Може да не е прелестен за ястие, само че комат недопечен лук, който се употребява всеки ден, прави чудеса, с цел да убие всички неприятни бактериални нашествия в устата ви. Има отлични антимикробни изгоди за здравето на зъбите.

Вода

Често питателните частици се задържат в зъбите и оставянето им там за продължителни интервали от време може да докара до напредък на бактерии. Водата е най-хубавото почистващо средство заради естествения й pH баланс, тъй че не се опитвайте да я замените с чайове и кафета (танините и кофеинът могат да оцветят зъбите ви, причинявайки повече щета, в сравнение с полза) или със захарни питиета (захарта е най-лошият провинен за проблемите със зъбите).

Гъби Шийтаке

Гъбите шийтаке оферират разнороден лист от изгоди за здравето на зъбите. Редовното им изразходване предотвратява натрупването на плака. Те са богати на съединяване, наречено лентинан, което отстранява неприятните бактерии по венците.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР