Въпреки че за вече близо шест месеца медиите успяха да

...
Въпреки че за вече близо шест месеца медиите успяха да
Коментари Харесай

Над 2/3 от жителите на света живеят в страх от заразяване с COVID-19

Въпреки че за към този момент близо шест месеца медиите съумяха да създадат ковид малко по-ясен и прочут, страховете от болест по света остават високи. Хората по земното кълбо като цяло не престават да показват необятна поддръжка за своите държавни управления, въпреки и не на равнищата, регистрирани при започване на рецесията. Същевременно, публичното мнение е разграничено по въпроса дали животът ще се върне към естественото през 2021 година Това са някои от изводите от третата вълна на световно проучване, извършено от водещата международна асоциация „ Галъп интернешънъл “ – измежду 19 000 пълнолетни души в 19 страни, в това число Съединени американски щати, Русия, Англия, Индия, Италия, Япония и други Първата вълна на проучване беше през март, а втората през април. 

Въпреки че в Съединени американски щати, Англия и Италия са регистрирани 40% от всички смъртни случаи в международен мащаб, кривата на болестта в тези страни към този момент е под надзор и възбраните за придвижване се анулират. Все отново, шокът остава на високи равнища – 71%, 70%, и 79% надлежно се опасяват, че те или член на тяхното семейство може да се заразят с Ковид-19. Сред всичките изследвани 19 страни 67% от респондентите се опасяват от заразяване, а 30% не изпитват боязън.

Две страни, в които болестта наподобява пораства, да вземем за пример, са Филипините и Индия – това са и двете страни, които демонстрират най-високи равнища на боязън : надлежно 53% и 49% мощно се притесняват, че те или член на тяхното семейство може да се заразят с ковид.

54% в изследваните страни не намират опасността от вируса за пресилена , а 41% са на противоположното мнение. Възприятията, че опасността е пресилена са най-силно изразени в Босна и Херцеговина (66%), Казахстан (61%), България (59%) и Молдова (58%). За съпоставяне, единствено 15% от запитаните в Южна Корея (която скоро претърпя пандемията SARS) имат вяра, че опасността от ковид е пресилена.
0_galap.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР