Въпреки, че сами по себе си подпухналите очи не са

...
Въпреки, че сами по себе си подпухналите очи не са
Коментари Харесай

Подпухнали очи – никога повече

Въпреки, че сами по себе си подпухналите очи не са симптом на възрастта, съществуването им лишава от свежестта и младежкото лъчение на лицето. Да не приказваме, че непрекъснатото разпъване на нежната кожа към очите води до непоправими последствия. Тя трайно се деформира и торбичките се настават за непрекъснато върху лицето ви. Необходимо е да мобилизирате всички вероятни средства да го предотвратите – колкото по-рано, толкоз по-добре.

Торбичките под очите се образуват от задържането на течности. Това може да се дължи на вреден метод на живот, прекомерно сензитивна кожа или медицински проблем, да вземем за пример проблеми с бъбреците или алергия.

Най-честата причина за подпухналите очи са нездравословните ни привички, с които дотолкоз сме привикнали, че преставаме да виждаме.

Спиш ли умерено?
Торбичките под очите са неоспорим знак на бодърствуване и изтощеност. Често обаче подпухването се получава и след нескончаем сън. Причината е, че значимо е не толкоз времето прекарано под завивките, колкото неговото качество. Неспокойната сънливост, честото пробуждане и заспиване още веднъж, могат да ви подсигуряват торбичките под очите на сутринта. Затова вземете ограничения да си осигурите пълностоен сън – проветрявайте добре спалнята и неутрализирайте дразнители. Например, в случай че половинката ви хърка оглушително, снабдете се с тампони за уши или я командировайте в другата стая. Всички знаят, че недоспиването и преумората се отразяват безпощадно върху нежната кожа към очите.

Какво ядеш?
Малко хора допускат какъв брой безпощадно се отразява неправилното хранене на нежната кожа към очите. Ако не става въпрос за здравословен проблем, торбичките се дължат най-често на систематичната корист със солени, кисели и консервирани храни. Красотата желае гастрономически жертви. Ще би трябвало да се сбогувате освен с туршията, само че и със саламите, сиренето и въобще всички подготвени храни, които съдържат прекалено количество сол. Особено вечерята ви би трябвало да съдържа минимално количество подправки. Сигурно ви се коства безпределно трудно, само че ще установите, че солта е единствено въпрос на табиет.

Правилната козметика ли използваш?
Много дами считат, че съществуването на специфични кремове за очи е единствено маркетингов трик, които да ги накара да купуват повече. В множеството случаи обаче им се постанова да заплащат за убежденията си с тежко отичане. Кожата в околоочния силует е няколко пъти по тънка от тази в останалите елементи на лицето и резултата даже на най-безобидният хидратиращ крем може да бъде непредвиден.

Дори със специфичните кремове за очи би трябвало да се внимава. Когато избирате артикул обърнете внимание освен на качествената марка и съставките, само че и на самата текстура. Мазните кремове сами могат да провокират подпухването, а гелчетата стягат и понижават оттока. Добър резултат ще ви подсигуряват екстрактите от лайка, зелен чай, метличина, както и кофеинът.

Не забравяйте да прегледате и несесера с декоративната ви козметика – допустимо е виновниците за торбичките под очите да се крият точно там. Най-често проблеми основава спиралата, тъй като елементарно се заразява с бактерии и съдържа нападателни съставки. За да нямате проблеми се доверявайте единствено на качествените марки и използвайте една серпантина не повече от 6 месеца.

Домашни предписания срещу отичане
В битката с торбичките под очите фризерът е пръв ваш другар. Замразете си кубчета лед и с тях обтривайте заран зоната към очите. Ефектът от процедурата е още по-добър, в случай че употребявате не елементарна вода, а запарка от лайка, която в допълнение успокоява.

Използваните пакетчета чай също можете да употребявате за понижаване на оттока. Подходящи са лайката, черният и зеленият чай. Изчакайте ги добре да изстинат и си направете компреси с тях за към 10 мин.

Обелките от картоф са изпитано средство за унищожаване на торбичките под очите. Изрежете подобаваща форма и я наложете за няколко минути под очите. Друг вид е да си извършите маска с настъргани картофи. Затворете очи и я оставете да работи най-малко 20 мин.

Магданозът също може да направи чудеса. Нарежете го на ситно и го сложете на леко влажна кожа, след 10 мин. го изплакнете. За по-голямо улеснение можете да употребявате марля.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР