Въпреки че рейтингът на руския президент Владимир Путин е спаднал

...
Въпреки че рейтингът на руския президент Владимир Путин е спаднал
Коментари Харесай

Рекордно расте рейтингът на Путин в Русия

Въпреки че рейтингът на съветския президент Владимир Путин е понижен фрапантно в международен мащаб, самостоятелни проучвания сочат, че известността на Путин измежду руснаците пораства неимоверно, съобщи Sky News. Рейтингът на президента нараства след нашествието в Украйна, сочат данни на самостоятелния съветски социологически център „ Левада”.



Според него рейтингът на утвърждение на президента в този момент е 83%, по отношение на 71% през февруари. Освен това 44% от руснаците към този момент имат доверие на водача си, което е нарастване с 10% по отношение на утвърждението му през февруари. Преди нашествието в Украйна рейтингът на Путин беше на най-ниското си равнище от пет години насам.

Социологическото проучване излиза на фона на думите на английския министър председател Борис Джонсън, който неотдавна съобщи, че хората в Русия към този момент стартират да се „ разсънват за това, което се случва”.

Експертите обаче показват, че публичното мнение се въздейства най-вече от съветските медии, в които информацията е „ деликатна и контролирана”. „ В държавните медии в страната има още по-видима липса на самостоятелни и несъгласни с съветската политика визии, като тези визии са споделени и в обществените медии в Русия”.

Експертите акцентират и че голям брой руснаци са били прекомерно уплашени, с цел да признаят даже пред социолозите, че не са съгласни с политиката че се опълчват на водача или войната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР