Въпреки че през четирите месеца от началото на годината се

...
Въпреки че през четирите месеца от началото на годината се
Коментари Харесай

Положението е трагично: Ето какви автомобили купуват и карат българите

Въпреки че през четирите месеца от началото на годината се вижда нараснал интерес към новите коли и лек спад в продажбите на използвани коли у нас, българите не престават да карат много остарели транспортни средства.

Последните данни са от статистиката за регистрирани коли в КАТ за първите четири месеца от 2022 година, от където излиза наяве, че в автопарка у нас не престават да доминират коли, които са на възраст над 20 години.

Според данните на КАТ от началото на годината в България са регистрирани малко над 9 000 нови автомобила и 56 000 използвани. Справка в най-големия уебсайт за коли у нас демонстрира, че най-търсен си остава моделът Volkswagen Golf.
`Положението

Други модели на немския тръст от марките VW, Audi и Skoda също са в челните позиции. По-конкретно става дума за Passat, A4 и Octavia. В челната десетка има и представители на японския автопром - кросоувърите Honda CR-V и Toyota Rav4.

По отношение на това, коли с какъв вид гориво избира българинът, то на инат на международните и европейски трендове, у нас дизелът продължава да е на мода. По пътищата в България се движат над 1.3 млн. дизелови коли, а бензиновите са малко над милион.

`Положението

Интересен факт от статистиката е, че колите задвижвани от пропан-бутан не са толкоз доста, колкото мислят, че са болшинството българи. Само 30 000 автомобила имат инсталирани АГУ-та. Това са записаните такива, само че даже и на тази база можем да заключим, че колите с АГУ не са преобладаващи.

Що се отнася до електрическите коли, те у нас са едвам 4 000. Като цяло съвсем 50 % от колите на територията на България са на възраст над 20 години, а единствено 9% са тези, които още нямат навършени пет години. Други 26% се падат на колите на възраст сред 15 и 20 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР