Въпреки че последното тримесечие беше историческо за Tesla, няколко дни

...
Въпреки че последното тримесечие беше историческо за Tesla, няколко дни
Коментари Харесай

Въпреки рекордните резултати: Местен конкурент измести Tesla в Китай

Въпреки че последното тримесечие беше историческо за Tesla, няколко дни откакто компанията показа рекордните си резултати, се оказва, че тя не е единствената, която може да се похвали с сходно показване на пазара на електрически автомобили.    Китайският авто производител BYD изпреварва Tesla през второто тримесечие, отбелязвайки рекордни продажби на хибридни и електрически коли, оповестява Reuters. Между април и юни BYD e продал повече от 700 000 автомобила, което е съвсем два пъти повече от продадените през същото тримесечие на предходната година и нов тримесечен връх за компанията.    В неделя от Tesla оповестиха, че са постигнали най-хубавите си тримесечни резултати в историята. Компанията е произвела близо 480 000 автомобила и е доставила над 466 000.    През юни обаче BYD, която е подкрепена от Уорън Бъфет, е продала общо 253 046 нови електрически транспортни средства, което е с 89% повече спрямо миналата година, съгласно данни на компанията. Това са най-хубавите месечни продажби, постигани в миналото от китайския съперник на Илон Мъск. Продажбите включват както електрически автомобили с акумулаторни акумулатори, по този начин и хибриди с опция за включване към електрическата мрежа.   

Tesla и BYD са измежду най-продаваните производители на електрически транспортни средства в света. BYD към момента изостава от Tesla в световен мащаб във връзка с продажбите на чисто електрически транспортни средства, само че в Китай основаната в Шънджън компания към този момент заема лидерската позиция. 
През май BYD е продала към 119 000 чисти електрическия автомобил, което е повече от двоен растеж по отношение на същия интервал на предходната година. За съпоставяне, шанхайската фабрика на Tesla Gigafactory е доставила 77 695 автомобила през май, което е със 142% повече от предходната година, съгласно най-новите статистически данни, оповестени от Китайската асоциация на автомобилните производители.   Най-прекият съперник на Tesla    Но положителните резултати очевидно не удовлетворяват задоволително BYD. Китайският колос желае да смъкна от трона Tesla непременно и към този момент прави ходове в тази посока, последният от които е да пусне на пазара нов електрически SUV, считан за “най-прекия съперник на Model Y на Tesla ”.   

От дъщерния бранд на BYD Denza оповестяват в понеделник вечерта, че са получили повече от 20 000 предварителни поръчки за своя напълно електрически SUV N7, който се продава в ценовия диапазон от 41 680 до 52 452 $. Това го прави пряк противник на Model Y на Tesla, чиито последни цени варират в сходни граници. 
" Denza N7 е ориентиран непосредствено към премиум сегмента на средноразмерните кросоувъри, чиято конкуренция включва Tesla Model Y и Nio ES6 ", споделя Ту Ле, създател на основаната в Пекин консултантска компания Sino Auto Insights. " Denza в действителност беше под радара в продължение на няколко години, само че BYD е подготвена да покаже актуализирания си бранд, а медийното покритие на представянето демонстрира тяхната убеденост в продукта и желанието им да поддържат натиска върху обичайните производители ".    По време на траялото повече от час събитие в понеделник BYD демонстрира клипове с позитивни мнения на локалните медии за новия модел, до момента в който онлайн то е предавано само в Weibo, китайска платформа, сходна на Twitter. Прякото предаване е привлякло близо 2 милиона души, което е доста повече от 200 000 гледания, които провокира живото предаване за стартирането на пазара на автомобила Nio в края на 2021 г.   

Mercedes-Benz Group има 10% дял в марката Denza. Нейният предходен електрически модел, многофункционалният автомобил D9, претендира за повече от 10 000 продажби на месец от март насам. За момента той се предлага в Тайланд, само че следва да бъде пуснат на пазара в Хонконг, Макао и Европа.  
Технически характеристики    От бързото зареждане на батерията и вградените технологии за подкрепяне на шофирането до редица развлечения в автомобила, премиерата на Denza N7 демонстрира характерности, които са в мощна конкуренция с това, което оферират Nio, Tesla и други водещи играчи на китайския пазар на електрически коли.   

В своята презентация в понеделник генералният управител по продажбите на Denza Джао Чанцзян подчертава върху функционалности за отбрана на персоналните данни, екран с добавена действителност, който употребява AR технология за планиране на информация в дигитален тип върху пътя пред лидера, както и технология за попиване на неравностите по пътя за по-плавно шофиране, която е неповторима за локалния пазар. 
Новият модел на BYD разчита и на операционната система за смарт телефони Android.     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР