Въпреки че почти от две години Украйна брани територията си

...
Въпреки че почти от две години Украйна брани територията си
Коментари Харесай

Въпреки войната Зеленски иска подобряване на украинската икономика

Въпреки че съвсем от две години Украйна брани територията си от пълномащабното нахлуване на Русия против нея, украинският президент Володимир Зеленски желае да усъвършенства положението на стопанската система на страната си. Това съобщи той в нощното си видеообръщение, съобщи ДПА.

В него Зеленски сподели, че е посетил районните управляващи в Днепърска, Черкаска и Кировоградска област и е разговарял с тях освен по военни, само че и по стопански въпроси.
" Държавата би трябвало да поддържа възобновяване на украинското произвеждане ", съобщи Зеленски.

Един от главните цели е да се дават оптимални благоприятни условия на бизнесмените да допринесат за икономическия напредък и основаването на работни места, добави той.

" През миналата година положихме основите на икономическата непоклатимост на Украйна ", сподели Зеленски, като означи, че морският кулоар за експорт от Украйна действа, а енергийният бранш е по-добре предпазен от съветски офанзиви.
 
Киев е постигнал и съглашения с задгранични сътрудници за дълготрайна поддръжка за Украйна и за финансови стратегии.

Миналата година приключи с стопански напредък от над 5% за Украйна и Зеленски съобщи, че " темпото би трябвало да се резервира и през тази година ". За да се реализира това, връзките сред държавните институции и стопанската система би трябвало да бъдат " транспарантни " и чисти в границите на ясна правна рамка, сподели той.
(БТА)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР