Въпреки че по пътя към дълголетието има много препятствия, предотвратяването

...
Въпреки че по пътя към дълголетието има много препятствия, предотвратяването
Коментари Харесай

Орехите намаляват риска от смърт с 20%

Въпреки че по пътя към дълголетието има доста трудности, предотвратяването на хроничните болести несъмнено е стъпка в вярната посока.

Резултатите от разнообразни изследвания демонстрират, че един здравословен артикул може да ви помогне да извършите тъкмо това.

Ново изследване, оповестено в „ New England Journal of Medicine “, ясно демонстрира защитните свойства на орехите, оповестява БГНЕС.

Въпреки скромния си размер те имат големи изгоди за здравето, защото са богати на фибри, витамини и антиоксиданти, написа „ Дейли Експрес “.

Ракът и сърдечносъдовите болести са преди всичко в листата на животозастрашаващите патологии. Тези заболявания се смятат за едни от водещите аргументи за гибел в международен мащаб, както оповестява Световната здравна организация.

Но новото изследване демонстрира, че орехите могат да понижат вероятността от развиване на рак, сърдечно-съдови и респираторни болести.

Изследователите изследват здравната история на повече от 118 000 пациенти, взели участие в разнообразни изследвания, с цел да изключат всички, диагностицирани с рак, коронарна болест на сърцето или инсулт. Доброволците трябвало да попълнят обстоен въпросник за храненето. Те дали отговор на въпросите при започване на изследването, а по-късно ги попълвали на всеки две до четири години.

В взаимозависимост от това какъв брой орехи са консумирали участниците в изследването, те са били разграничени на шест групи, които учените са следили в продължение на 30 години.

Установено било, че при доброволците, които всекидневно са консумирали орехи, рискът от гибел е бил с 20% по-малък. Установено е също по този начин, че хората, които ядат орехи, по-рядко умират от рак, коронарна болест на сърцето и респираторни болести. Изследователите прибавят, че колкото повече орехи са консумирали участниците, толкоз по-малък е бил рискът от гибел.

Ползите от орехите обаче не стопират дотук, тъй като те оказват помощ и в битката с високите равнища на холестерола. Орехите съдържат доста, само че най-вече ненаситени мазнини. Друга причина, заради която те могат да бъдат ефикасни за намаление на холестерола, е, че са богати на фибри. Те задържат част от холестерола, като предотвратяват навлизането му в кръвния поток от червата. Според изследване, оповестено в списание BMJ Open Diabetes Research & Care, орехите са извънредно ефикасни в битката с " неприятния " холестерол. Хората, които ги ядат всекидневно, имат " доста " по-ниски равнища на " неприятен " холестерол.

Heart UK предлага да консумирате по една шепа орехи и други ядки на ден - това са към 28-30 грама. Можете да изберете типа, който ви харесва - от бадеми до кашу, от лешници до пекани - тъй като изгодите за здравето им са неоспорими.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР