Въпреки че обявиха, че ще останат в съюз с ГЕРБ

...
Въпреки че обявиха, че ще останат в съюз с ГЕРБ
Коментари Харесай

СДС готови и за ДБ и ВМРО за местните избори

Въпреки че оповестиха, че ще останат в съюз с ГЕРБ за локалните избори в края на годината, от Съюз на демократичните сили се надяват по места да имат общи дейности и с Демократична България, както и с Вътрешна македонска революционна организация. Това заяви в изявление за Българска национална телевизия водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

С ГЕРБ сме говорили незадълбочено, става въпрос за локалните структури, не за решение на национално равнище, изненадващо заяви Христов. „ Съюз на демократичните сили има решение, което дава право на локалните структури да решат по какъв метод ще се явят на локалните избори. Тази акция сподели, че на доста места има добра стиковка и добра работа, тъй че аз позволявам, че на доста места ще има подобен съюз и за локалните избори “, разясни водачът на синята партия.

По думите му, на локалния избор двете партии най-вероятно ще се явят с обособени листи. „ Какво се случи откакто Реформаторския блок напусна обединението и се разпаднахме - имаше избори, след което броят на депутатите от Българска социалистическа партия се усили, а така наречен достоверна десница не участва в Народното събрание. Затова, обединяването с ГЕРБ не е изменничество към достоверните десни гласоподаватели, когато става въпрос за конкуренция с Българска социалистическа партия “, изясни още Христов.

„ Ние от 10 години нямаме евродепутат, а в този момент Съюз на демократичните сили има една знакова фигура на достоверното дясно в лицето на Александър Йорданов. Малка България вкарва 7 депутати, които отиват в ЕНП, т.е. нашата тежест в тази партия, която постоянно е пособия на България, ще бъде по-голяма “, похвали се Христов.

Съюз на демократичните сили е 30-годишна партия, от 20 години се вършат опити да бъде унищожена - не сме изчезнали от хоризонта и няма да изчезнем, съобщи в умозаключение Румен Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР