Въпреки че няма дипломатически отношения с Израел, Тайван държи на

...
Въпреки че няма дипломатически отношения с Израел, Тайван държи на
Коментари Харесай

Тайван иска да затегне връзките с Израел

Въпреки че няма дипломатически връзки с Израел, Тайван държи на стягането на икономическото съдействие сред двете страни.

Тайван има водеща роля в международен мащаб в IT бранша и електрониката и се смята за софтуерно най-хубавия производител на компютърни микрочипове в света. Всъщност две тайвански компании – TSMC и UMC - държат 65% от световния пазарен дял за произвеждане на чипове. Освен това Тайван има 20-та по величина стопанска система в света съгласно брутния вътрешен артикул (БВП) – съвсем четири пъти по-голям от този на Израел.

В същото време търговията сред двете страни през последните години е в застоялост и е малко над 1,5 милиарда $ годишно. Вероятна причина за това е фактът, че Израел няма открити дипломатически връзки с Тайван, тъй като признава Китайската национална република.

Тайван обаче желае да промени това, като за задачата предходната година откри офис на Тайванския съвет за развиване и външна търговия (TAITRA) в Тел Авив, ориентиран към поощряване на софтуерното съдействие и иновационни действия сред тайванските компании и израелската стартъп екосистема.

За разлика от другите клонове на TAITRA, които се концентрират върху насърчаването на тайванския експорт и търговия, този в Тел Авив е първият, основан с визия за поощряване на софтуерното съдействие и иновационни действия. През миналата година екипът работи върху проучването на мощните страни на двете страни и продан на хрумвания по отношение на евентуални благоприятни условия за съдействие.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР