Въпреки че настилката на магистрала Хемус се оказа 10 см

...
Въпреки че настилката на магистрала Хемус се оказа 10 см
Коментари Харесай

Шефът на АПИ за „Хемус“: Магистралата не е опасна

Въпреки че настилката на автомагистрала „ Хемус ” се оказа 10 см по-малко от това, което е в плановата документи, пътят никога не е рисков . Това увери инж. Венцислав Ангелов , ръководител на УС на АПИ.

„ В никакъв случай не можем да кажем, че имаме неприятен път . Като структура времево понижаваме експлоатационния интервал на този сектор. Но този сектор никога не можем да кажем, че е рисков ”, сподели инж. Ангелов.

По думите му взетите проби ще дадат изясненост какво би трябвало да се направи за главен ремонт.  

„ По наши данни все още на главен ремонт подлежат 100 км., които страната би трябвало да обезпечи в близкия интервал от към 1-2 години в размер на 500 млн. лева ”, изясни още инж. Ангелов. „ Факт е, че има по-малки дебелини от общия размер на пътната структура ", добави той. 

Не мога да кажа дали е крадено . Мога да кажа, че част от тези слоеве не са като индикатори като в планова документи ”, сподели инж. Ангелов пред.

Относно автомагистрала „ Марица ” първичните данни сочат, че асфалтовите пластове са в нормите. Има проблем с пътната структура, там където е „ леглото ” на асфалтовата настилка.

„ Към решението на Народно събрание, с което трябваше да се разплатят старите обекти, които текат гаранционни периоди, АПИ направи разплащане в размер на 50% от тази сума, която е към 275 милиона. Към момента няма да разплащаме останалата сума на обекти, които са за главен ремонт, а са направени като настоящ ремонт и поддържане. Държавата няма да разплати противозаконни обекти и съществени поправки по републиканската пътна мрежа ”, сподели инж. Ангелов.

Той увери, че не са спрени никакви действия по градежите на „ Хемус ”. Продължава и строителството на Видин-Ботевград, на автомагистрала „ Европа ”, както и на автомагистрала „ Струма ”. „ Полагаме всички сили и средства да станат тези обекти по най-бързия метод ”, сподели инж. Ангелов.

Относно тунелите в страната, той е безапелационен, че са безвредни.

Възложено е на пътно поддържащите компании да се измият, почистят, имат утвърдено задание, работят ги в незабавен порядък. Тунелите не са 1-2. А на този на Мало Бучино още вчерашният ден стартира разчистване ”, сподели шефът на АПИ.

За връщането на пари за винетки, при над 3 санкции, ще са нужни 5 милиона лв.. Хората мога да подадат заявки на уеб страницата на БГтол, сподели още той.

За Кресненското дефиле, инж. Ангелов сподели, че сега се работи по огромно свлачище преди тунел „ Железница ”. Очаква едната лента в самия тунел да бъде пусната доникъде на годината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР