Въпреки че криптовалутите привлякоха вниманието на световната общественост, незаконната им

...
Въпреки че криптовалутите привлякоха вниманието на световната общественост, незаконната им
Коментари Харесай

Израел конфискува криптовалути на стойност няколко милиона от терористични групировки

Въпреки че криптовалутите привлякоха вниманието на международната общност, противозаконната им приложимост продължава да буди безпокойствие. 

Неотдавнашни разкрития на израелското държавно управление хвърлиха светлина върху потреблението на цифрови активи от подкрепяната от Иран войнствена формация “ ” в Ливан и от иранските паравоенни сили “ ” на Революционната армия.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант заяви за осъщественото от израелските управляващи изземване на крипто портфейли, свързани с иранските сили Кудс и Хизбула.

Това уверено деяние докара до конфискация на криптовалута на стойност милиони долари. Според информацията Галант персонално е издал заповедта за изземване на тези портфейли и е насочил прехвърлянето на средствата към израелското държавно управление по-рано тази седмица.  

Той означи:  

Това неотдавнашно развиване е от огромно значение, защото Галант акцентира, че както Хизбула, по този начин и Кудс употребяват цифрови активи за финансиране на своите бойни действия. Той означи още, че от началото на годината членовете на тези групировки, дружно със “ “, употребяват криптовалути за финансиране на ежедневните си интервенции.  

Финансирането произлиза от трета страна и след това се насочва към терористичните организации посредством парични обмени. Галант издаде предизвестие, в което се споделя:  

Криптовалутите се трансфораха в ефикасен инструмент за терористичните групировки, изключително за тези от страни като Иран, за заобикаляне на икономическите наказания, наложени от Съединени американски щати.  

Неотдавнашното конфискуване на криптовалута от страна на от Израел, употребена от терористични организации, не е изолиран случай. От началото на 2021 година израелските управляващи са иззели към 190 сметки в Binance, за които се подозира, че са свързани с терористични организации като Хамас и Даеш.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР