Въпреки че коронавирусът унищожи живота с който сме свикнали, спестяванията

...
Въпреки че коронавирусът унищожи живота с който сме свикнали, спестяванията
Коментари Харесай

По време на пандемията Уолстрийт произведе 56 нови милиардери

Въпреки че коронавирусът унищожи живота с който сме привикнали, спестяванията и дребния бизнес, не всичко се оказа толкоз зле за всички. Уолстрийт се снабди 56 нови милиардери от началото на пандемията, заяви NBC News.

Между средата на март и Коледа Съединените щати се снабдиха с 56 нови милиардери, достигайки общо 659, а благосъстоянието им се усили с над 1 трилион $, се показва в отчет Института за политически проучвания и данъчно облагане в Съединени американски щати.

Доклад, основан на данни на сп. " Форбс " демонстрира, че милиардерите имат положение от към четири трилиона $, което е съвсем два пъти повече от благосъстоянието на 165-те милиона най-бедни американци. Десетте най-богати милиардери дружно имат над трилион $.

Повечето от новите милиардери са хора, чието благосъстояние е подкрепено от фондовия пазар. Сред тях е Макензи Скот, някогашната брачна половинка на Джеф Безос, чието положение се усилваше от ден дневно с помощта на фондовия пазар.

Ключов мотор за увеличение на тяхното благосъстояние беше невижданият отговор на паричната политика към стабилизирането на финансовите пазари в ранните дни на пандемията, която даде подтик на фондовия пазар. Когато Уолстрийт беше на ръба на суматохата през март, Федералният запас се намеси, като задържа ниски лихви и вля ликвидност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР