Въпреки че има много различия с Иран, Катар няма да

...
Въпреки че има много различия с Иран, Катар няма да
Коментари Харесай

Катар се зарече да не воюва с Иран

Въпреки че има " доста разлики " с Иран, Катар няма да бъде част от каквато и да е военна акция против Ислямската република . Това разгласи върховен катарски представител на интернационалната конференция за сигурност " Диалог Шангри-Ла " в Сингапур.

" Разумно ли е да се обадите на Съединени американски щати, да се обадите на Израел и да отидете да се сражавате с Иран?... Дали някоя трета страна не се пробва да тласне района или някоя страна в района да стартира война с Иран, това ще бъде доста рисково ", посочи вицепремиерът на Катар и министър на защитата Халид ал Атия.

 Саудитска Арабия плаши с военни дейности против Катар, в случай че купи С-400 от Русия
Саудитска Арабия плаши с военни дейности против Катар, в случай че купи С-400 от Русия

Рияд е написал писмо до френския президент Макрон по тематиката

По думите му, страната му не е " последовател на войната ", а вместо това поддържа ангажираността и разговора с Иран.

" Иран е комшия. Трябва да се обадим на Иран, да сложим всички документи на масата и да стартираме да дискутираме, с цел да донесем мир вместо война ", настоя Халид ал Атия.

Представителят на Катар също по този начин отхвърлил опцията за потребление на военновъздушните бази на емирството, с цел да бъдат предприемани въздушни удари против Иран , като изрази поддръжката на страната си за нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година, от което неотдавна американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати.

В Катар е най-голямата военна база на Съединени американски щати в Близкия изток.

Вчера Саудитска Арабия заплаши Катар с военни дейности, в случай че емирството от Персийския залив закупи противоракетна система С-400 от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР