Въпреки че и двете са в зона на свиване, настроенията

...
Въпреки че и двете са в зона на свиване, настроенията
Коментари Харесай

Спадът в Германия отслабва, докато френската икономика се свива рязко

Въпреки че и двете са в зона на стесняване, настроенията в немската стопанска система са по-оптимистични.

Френската стопанска система записа ново внезапно стесняване на бизнес интензивността през ноември, продължавайки низходящата си серпантина от юни.

Производството остава основното затруднение за по-широката стопанска система, намалявайки с най-бързия ритъм за последните три години.

Картината в Германия е по-розова, като икономическото закъснение там демонстрира признаци на понижава в средата на четвъртото тримесечие, защото бизнес интензивността спада с най-бавния си ритъм през последните четири месеца.

Икономическите вероятности се основават на последната оценка на S&P Global и Hamburg Commercial Bank (HCB) за всяка страна Индекс на мениджърите по покупки (PMI), който показва какво в действителност се случва в стопанската система на частния бранш посредством следене на променливи като продажби, претовареност, ресурси и цени.

Коледа наближава, както и известна вяра за немската стопанска система.

В Франция световният PMI се прави оценка на 44,5 този месец, оставайки много под цифрата 50, която разделя растежа от свиването. < /p>

„ Френската стопанска система е някак в задънена улица. Изглежда, че геополитическата и икономическа неустановеност е изиграла съществена роля тук “, Норман Либке, икономист в HCB, изясни.

Според данните за подсекторите, мощен скептицизъм царува в индустриалния бранш във втората по величина стопанска система в еврозоната: PMI на фабричното произвеждане е 42,6, най-ниското равнище от май 2020 г. 

Настроенията във френския бранш на услугите са по-положителни, само че приглушени. PMI на бизнес интензивността в услугите за ноември се предвижда на 45,3, тримесечен връх. Той обаче е малко изменен от октомврийските 45,2.

Германската стопанска система се възвръща

В най-голямата стопанска система в еврозоната световният PMI доближи 47,1 през ноември. Въпреки че е петият следващ месец в територията на стесняване под 50, той е нагоре от 45,9 през октомври и е най-високият от юли.

„ Коледа наближава, а също и известна вяра за немската стопанска система “, Сайръс де ла Рубиа, основен икономист в HCB, сподели.

„ Колективният подем подхранва възходящата ни убеденост, че връщането към територия на напредък е правдоподобна вероятност, която евентуално се материализира до първата половина на идната година “, добави той.

Очаквания измежду производителите се усъвършенстват, само че остават песимисти. PMI в производството се прави оценка на 42,3 през ноември, шестмесечен връх, който се увеличи от 40,8 през октомври. Въпреки това, той към момента показва  явно стесняване .

Активността този месец беше натежана от продължаващия спад в търсенето на артикули и услуги, като фирмите акцентираха въздействието на несигурността на пазара, по-строгите финансови условия и напъните на клиентите да употребяват своите наличия, преди да купят.

>

Услугите са икономическият бранш, който е непосредствен до 50, с PMI от 48,7.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР