Въпреки че България е страна, в която сравнително голям процент

...
Въпреки че България е страна, в която сравнително голям процент
Коментари Харесай

Над 84 на сто от българите живеят в собствени жилища

Въпреки че България е страна, в която относително огромен % от хората имат лично жилище, в Европа има цели 6 страни, в които този % е по-висок. Най-много - 96,1% от популацията, има лично жилище в Румъния, следвана от Словакия, Хърватия, Унгария, Литва и Полша. В България 84,3% от хората живеят в жилище, на което са притежатели.

Класацията е направена от Compare the Market Australia и от нея излиза, че в другия завършек на това нареждане са богатите страни членки на Европейски Съюз като Германия, Дания, Австрия, Люксембург и Франция. В Германия да вземем за пример напълно малко над половината от хората населяват лично жилище - едвам 50,4%. В Австрия са 55,3%.

В класацията доста ясно проличава съотношението сред междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност и % на благосъстоятелност - колкото по-висока е цената, толкоз по-малко хора могат да си разрешат да купят лично жилище.

Например в Дания междинната цена на квадратен метър сега е към 4900 евро, до момента в който в Румъния, която е с максимален % лични жилища, междинната цена е 1264 евро на квадратен метър.

България е нещо като изключение от това предписание, защото най-евтините жилища във всички изследвани страни са точно в България - 932 евро на квадратен метър, а страната ни не е с максимален % лични жилища.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР