Въпреки че България е с един от най-младите отбори на

...
Въпреки че България е с един от най-младите отбори на
Коментари Харесай

Гледайте младите лъвици днес в 16 ч. безплатно

Въпреки че България е с един от най-младите тимове на Световното състезание за дами до 19 години в Хърватия и Унгария, отборът ни към този момент доближи до четвъртфиналите и не крие упоритостите си да стигне още по-напред в конкуренцията, без да се тормози от това, че бе изпратен там без особени упования.

В съревнование за девойки, родени през 2005 година или по-късно, младите Лъвици вземат участие с 12 волейболистки, седем от които са родени през 2006 година, една е родена през 2007 година и единствено четири са от набор 2005, само че това не им пречи да имат към този момент пет следващи победи със единствено един изгубен гейм зад тила си, след четиригеймовата загуба от Италия при започване на шампионата.

И в случай че последните два тима с които нашите се срещнаха на международното, Унгария и Перу, и които победиха с лекост, също вземат участие с доста млади селекции, то всичките противници на България преди този момент имат много повече състезателки, родени през 2005 година. Бразилия и Италия са с по шест такива, Тайланд е със седем, а Канада с цели осем състезателки от набора на нашите Боряна Ангелова, Виктория Коева, Микаела Стоянова и Виктория Димитрова.

Според Илия Динков, вицепрезидент на Българска федерация волейбол и президент на волейболен клуб Марица (Пловдив), от който са цели седем от националките на старши-треньора Борислав Крачанов, аргументите за тези непредвидени за мнозина триумфи се крият в самочувствието, с което играят българките.

“Те не се тормозят от това, че се изправят против по-големи от тях девойки и съгласно мен това се дължи на опита и самочувствието, което получиха с присъединяване си в Шампионската лига ”, съобщи Динков пред volleymaritza.bg . “Освен това девойките имат нрав на шампионки – и при дамите, и при другите възрасти при девойките. Това, несъмнено в композиция с волейболния гений и уменията, които имат, и положителния треньорски екип, им оказва помощ да играят сполучливо и на такова високо равнище, каквото е това международно състезание. ”

Днес, сряда, 9 август, от 16:00 б.в. в хърватския град Осиек България излиза против Турция в спор за място измежду полуфиналистите. В селекцията на югоизточната ни съседка личат имената на седем състезателки, родени през 2005 година.

Гледай мача онлайн в безплатния видеоканал на Волейбол Уърлд .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР