Въоръженото крило на Хамас заяви в събота, че отлага предаването

...
Въоръженото крило на Хамас заяви в събота, че отлага предаването
Коментари Харесай

Хамас отложи освобождаването на заложниците

Въоръженото крило на Хамас съобщи в събота, че отсрочва предаването на втората група заложници, които би трябвало да бъдат освободени според съглашение за помирение, до момента в който Израел " не се придържа към изискванията на съглашението ".

Въвеждането на филантропична помощ в северната част на линията Газа и критериите за асортимент за освобождение на пандизчии са въпросните условия, се споделя в изказване на бригадите Езедин ал Касам.

Групата заложници, хванати при офанзивите на Хамас против Южен Израел на 7 октомври, трябваше да бъде предадена на втория ден от четиридневното съглашение за помирение сред Израел и ислямисткото придвижване, като в подмяна бъдат освободени палестински пандизчии в съответствие едно към три. Източник от Хамас сподели пред Агенция Франс Прес, че предаването на 14 заложници на Червения кръст е почнало, след което обаче добави, че процесът на предаване е спрян. Израелски представител оповестява, че заложниците към момента не са предадени на Червения кръст, съобщи БГНЕС.
" Израел не е нарушил съглашението ", сподели израелски източник пред AFP.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР