Въоръженият конфликт в Украйна трябва да приключи възможно най-скоро, тъй

...
Въоръженият конфликт в Украйна трябва да приключи възможно най-скоро, тъй
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Унгария предвижда само губещи от войната в Украйна

Въоръженият спор в Украйна би трябвало да завърши допустимо най-скоро, защото в него по този начин или другояче не може да има спечелили. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от ТАСС.

" Позицията на Унгария през цялото време беше, че надали ще има спечелили в тази война. Ще има губещи, само че не и спечелили ", безапелационен бе той.

Орбан уточни, че западните страни оказват на Украйна необятна поддръжка и " сами вземат решение до каква степен са подготвени да стигнат и какъв брой са подготвени да похарчат " за въоръжаване на украинската войска.

" От друга страна, Русия има доста повече хора, по-голяма войска и нуклеарни оръжия. Не мога да си показва някой да победи нуклеарна мощ ", означи още унгарският водач.

Запитан за възможно контранастъпление на украинската войска, той допусна, че това е последната опция за украинците да реализират някакъв боен триумф.

" Ако това се случи, тогава ще забележим какъв е действителният баланс на силите сред противоборстващите страни. Ситуацията ще стане по-ясна и ще има повече благоприятни условия за дипломатически дейности в името на мира ", акцентира Орбан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР