Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) претърпяха значителни загуби на военна

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) претърпяха значителни загуби на военна
Коментари Харесай

Блумбърг: Украинските сили понесоха значителни загуби на военна техника със започването на т. нар. контранастъпление

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) претърпяха обилни загуби на военна техника със започването на по този начин нареченото контранастъпление. Това заяви организация " Блумбърг " в петък, базирайки се на европейски чиновници, съобщи ТАСС.

Според източника „ загубите на военна техника (на ВСУ) са обилни “. Служителят означи, че остава неразбираемо дали продължаващите интервенции на украинските сили са подготовка за главното нахлуване или опит да се разпознават слабостите в съветската защита. На Запад чакат, че по време на офанзивата Украйна ще се опита да прекъсне пътищата за доставки за Крим. Американският институт за изследване на войната съобщи, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна евентуално няма да има темперамент на широкомащабна акция. „ Най-вероятно ще се състои от доста интервенции с друг мащаб и активност на разнообразни места в продължение на доста седмици “, споделят анализатори.

Както заяви по-рано " Вашингтон пост ", администрацията на Съединени американски щати счита, че ВСУ са почнали контранастъпление в понеделник, като главната им цел е да прережат сухопътния кулоар, който свързва Крим и други територии под съветски надзор. На 6 юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че за три дни съветските войски са отблъснали всички опити за „ от дълго време обещаното нахлуване “ на въоръжените сили на Украйна, до момента в който загубите на украинската страна възлизат на 3715 души, 259 бронирани машини, 134 автомобила, 48 полеви артилерийски оръдия, както и 60 самолета.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР