Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) многократно са използвали токсични вещества

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) многократно са използвали токсични вещества
Коментари Харесай

Руското МО съобщи за случаи на използване от ВСУ на токсични вещества срещу руски военни

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) неведнъж са употребявали токсични субстанции против съветски военни. Това сподели началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, оповестяват съветски медии.

„ Регистрирани са случаи на потребление на токсични субстанции от въоръжените сили на Украйна против съветски военнослужещи “, сподели той на брифинг на съветското министерство на защитата (МО) по въпросите на нарушаването на условията на Конвенцията за химическите оръжия от Съединени американски щати и Украйна.

Като образец Кирилов уточни обстоятелството на потреблението на 19 август 2022 година на токсично химическо вещество, което е аналог на бойното химическо вещество Bi-Z, включено в Списък 2 на Конвенцията.

Подобно вещество, уточни началникът на войските RCBZ, е намерено на 28 януари 2024 година по време на оперативно-издирвателни действия в тайник на територията на Мелитопол. „ Отровното вещество е било в бутилки с надпис „ Биоспорин “ на украински “, означи Кирилов.

Освен това, съгласно него, на 8 и 16 февруари 2023 година „ са регистрирани случаи на потребление на циановодородна киселина благодарение на дронове “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР