Въоръжените сили на Украйна унищожиха вчера руски самолет за наблюдение

...
Въоръжените сили на Украйна унищожиха вчера руски самолет за наблюдение
Коментари Харесай

Украйна унищожи руски самолет А-50

Въоръжените сили на Украйна унищожиха през вчерашния ден съветски аероплан за наблюдаване А-50, заяви командирът на Военновъздушни сили Микола Олешчук, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е втори случай за малко повече от месец, когато Украйна оповестява за свалянето на подобен аероплан.

“А-50 с позивна “Баян ” излетя за финален път! ”, написа Олешчук в “Телеграм ”.

Агенция Интерфакс-Украйна цитира военни източници, съгласно които А-50 е свален над съветска територия, сред градовете Ростов на Дон и Краснодар. Според нея интервенцията е била осъществена от Военновъздушни сили и разследващото ръководство.

Руски информационни организации цитират службите за незабавна помощ в южната част на Краснодарския край, съгласно които в блатата в Каневски регион са били открити парчета от аероплан, а пожарникарите са потушили пожар.

В известието не се загатва аероплан А-50.

През януари украинските военни оповестиха, че военновъздушните сили са свалили съветски аероплан за наблюдаване “Бериев А-50 ” и въздушен команден пост Ил-22 над Азовско море.

А-50, който влиза на въоръжение в края на руската ера, е огромен аероплан за далечно радиолокационно следене, който може да сканира на разстояние от няколкостотин километра за противников самолети, кораби и ракети.

Преди месец началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи пред в. “Файненшъл таймс ”, че по това време Русия е разполагала с осем А-50.

Украйна е свалила самолета А-50У благодарение на осъвременена ракета към руската система за противовъздушна защита С-200. Това оповестява “Украинская истина ”, базирайки се на свои източници в държавното ръководство. „ Руският аероплан за далечно радиолокационно разкриване А-50 съумя да смъкна зенитно-ракетния комплекс С-200 с огромен обхват на деяние “, се споделя в известието. Дори в средата на предходната година беше обявено, че въоръжените сили са съумели да модернизират ракети за този остарял руски комплекс.

Според съветски блогъри Русия сама е свалила личния си аероплан А-50 с “приятелски огън ” вечерта на 23 февруари. Подобна доктрина се развива съзнателно от съветски блогъри, които обществено упрекват съветската войска в неправилно нахлуване. Това оповестява Американският институт за проучване на войната (ISW), анализирайки събитията, станали през вчерашния ден над Азовско море. „ Руските блогери настояват, че съветската войска по простъпка е свалила личния си аероплан А-50 и упрекват съветската войска за систематични проблеми, които би трябвало да решат, с цел да избегнат по-нататъшни произшествия с другарски огън “, показва ISW.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР