Въоръжените сили на Украйна продължават настъплението в Донецка и Запорожка

...
Въоръжените сили на Украйна продължават настъплението в Донецка и Запорожка
Коментари Харесай

Продължава успешната контраофанзива на Украйна - ВСУ напредват край Бахмут и по Южно направление

Въоръжените сили на Украйна не престават настъплението в Донецка и Запорожка област, постигнали са непълен триумф и към сегашния миг консолидират на постигнатото. Това разгласи заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр, предава РБК-Украйна.

" Днес, както и през вчерашния ден, на изток е горещо. Противникът продължи да нападна на Купянското, Лиманското, Авдеевското и Мариинското направление “, разясни Маляр, като добави, че ВСУ са " удържали сполучливо врага с всички сили “. Тежките боеве не престават.

" На южния фланг на Бахмутското направление, както и през вчерашния ден, има нахлуване с борби и мощна опозиция на съперника “, продължи заместник-министърът. По думите й на руснаците нападат по северния фланг в опит да си върне изгубените позиции, само че " безрезултатно “.

Настъпателната интервенция на ВСУ продължава на Мелитополско и Бердянско направление.

" По направленията Новоданиловка, Балка Широка; Мала Токмачка, Новопокровка нашите войски реализираха триумф и в този момент се закрепват на постигнатите рубежи “, увери заместник-министърът на защитата на Украйна.

Освен това руснаците към този момент придвижват единици и употребяват всички налични запаси. Поради обстоятелството, че украинските бойци всекидневно унищожават хранилища с вражеска техника, броят на вражеските офанзиви леко е намалял, разясни още Маляр.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР