Въоръжените сили на Украйна напредват най-малко по две направления в

...
Въоръжените сили на Украйна напредват най-малко по две направления в
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украинските военни напредват най-малко по две направления

Въоръжените сили на Украйна напредват минимум по две посоки в североизточната част на страната, гласи известие на английското Министерство на защитата, представено от Униан.  

Според разследващи данни, украинските войски са траяли настъпателните си интервенции през последните няколко дни.

" Подразделенията постепенно напредват минимум по две посоки от линията на реките Оскол и Северски Донец, където силите (на ВСУ) са укрепили позициите си след предходното нахлуване по-рано през този месец. " – се споделя в известието.

Припомняме, американският Институт за проучване на войната заяви, че украинските сили са на път да обкръжат съветската формация при Лиман.  

Същевременно се показва, че Русия ускорява защитата си предвид на украинското нахлуване, застрашаващо я със загуба на окупирани територии в Луганска област.    

Британското разузнаване отбелязва също, че не престават тежките боеве в Херсонска област, където съветските въоръжени сили на десния бряг на Днепър са уязвими.

" Русия продължава настойчивите опити да напредне при Бахмут в Донбас, даже когато силите й се сблъскват със сериозен напън по северния и южния фланг. Това евентуално е обвързвано с политическия напън, защото Русия употребява сили, с които при друга обстановка би могла да усили други флангове. " – се споделя още в известието.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР