Въоръжените сили на Тайван ще увеличат броя на ракетните учения,

...
Въоръжените сили на Тайван ще увеличат броя на ракетните учения,
Коментари Харесай

Тайван ще увеличи ракетните учения на фона на заплахи от Китай

Въоръжените сили на Тайван ще усилят броя на ракетните учения, които организират тази година, сподели министърът на защитата Чиу Куо-ченг във вторник на фона на засиления боен напън от страна на Китай, предава " Ройтерс ".

Китай твърди, че демократично ръководен Тайван е негова лична територия макар мощните възражения на острова. През последните години Пекин усили военните си дейности покрай Тайван, в това число съвсем ежедневни нахлувания в зоните за идентификация на противовъздушната защита на острова.

Отговаряйки на въпроси на кореспонденти в коридорите на Народното събрание, Чиу сподели, че министерството ще усили честотата на ученията с ракети в отговор на смяна във " вражеската опасност ".

Чиу сподели, че в предишното ракетни учения са се провеждали единствено в избрани интервали от годината, с цел да се ограничи въздействието върху авиацията и всекидневието.

" Трябва да помислим за усилване на нашето образование в отговор на обстановката на врага ", сподели той, добавяйки, че количеството муниции, употребявани при ученията, ще бъде в сходство с наредбите. Той не посочи какво значи това.

Китай ще със 7,2% тази година, същият ритъм като предходната година, само че по-висок от прогнозата на държавното управление за стопански напредък, съгласно формален работен отчет, прегледан от Ройтерс във вторник.
 Китай стяга примката към Тайван
Китай стяга примката към Тайван

Пекин оказва непрекъснат " капков " напън върху Тайпе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР