Въоръжените сили на САЩ и на НАТО разширяват военното си

...
Въоръжените сили на САЩ и на НАТО разширяват военното си
Коментари Харесай

САЩ и НАТО разширяват военното си присъствие в Черно море

Въоръжените сили на Съединени американски щати и на НАТО уголемяват военното си наличие в Черно море, удостовери през вчерашния ден главнокомандващият Обединените въоръжени сили на алианса в Европа американският военачалник Къртис Скапароти, представен от ТАСС.

Той подсети, че на 1 март напусна Черно море ескадреният миноносец на Съединени американски щати "Доналд Кук ", който се намираше там от 19 февруари. Това бе вторият за последните два месеца американски ескадрен миноносец-ракетоносец, навлязъл в Черно море, означи генералът по време на слушания в комисията по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати.

"Смятаме, че има такава нужда. Разширихме мащабите на наличието си в Черно море, както и нашите съдружници. НАТО сега разполага с флот в Черно море ", добави Скапароти. Той явно имаше поради военните учения на алианса "Посейдон-19 ", почнали в петък в румънското пристанище Констанца.

Според Скапароти Русия деликатно следи сигналите, подавани от Съединени американски щати и НАТО посредством изпращане на техни кораби в Черно море. "Откровено казано, на тях (руснаците) не се харесва нашето наличие в Черно море, само че това са интернационалните води и нашите кораби би трябвало да вървят там, както и самолетите ни - да летят ", означи генералът.

Американски изтребители-бомбардировачи от пето потомство се възнамерява да бъдат ситуирани за непрекъснато в Европа, сподели още той.

Скапароти желае да ускори защитата на Украйна, изправена пред "агресивните дейности " на Русия в Източна Украйна и в Черно море, заяви Франс прес.

Миналата година Съединени американски щати продадоха портативни противотанкови ракетни комплекси "Джавелин " на Украйна, само че "има други системи, снайперски пушки, муниции ", които Съединени американски щати биха могли да доставят на украинската войска, уточни той.

"Трябва може би да се намерения и за Керченския пролив и може би да се планува също морска защита в бъдеще ", добави американският военачалник, визирайки задържането на украински бойни кораби от Русия в Азовско море в края на предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР