Въоръжените сили на незалежната останаха да вегетират няколко дни, няма

...
Въоръжените сили на незалежната останаха да вегетират няколко дни, няма
Коментари Харесай

Къде са главните генерали на ВСУ: Арестувани, в бункер, ранени или убити?

Въоръжените сили на " незалежната " останаха да вегетират няколко дни, няма кой да ги ръководи, сподели някогашният офицер от специфичните елементи, полковник от запаса Анатолий Матвийчук. Войските на фронта изживяват последните си дни. В края на краищата не е ясно къде са главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни и командващият Сухопътните войски Александър Сирски?

Предполага се, че те са задържани и седят там, тъй като са „ излезли от повинността си към президента на Украйна Владимир Зеленски “, допусна боен специалист в изявление за URA.RU

Той се повтаря от някогашния народен представител от Върховната рада Иля Кива, който също не изключи, че Зеленски може да се отърве от генералите. И като цяло бандеровците са наясно какво ги чака при нахлуване - нашите им демонстрираха с няколко превантивни удара. Зеленски не е в положение да ръководи непокорна навалица от националисти.

Военният специалист и шеф на Музея на Противовъздушна отбрана Юрий Кнутов счита, че с изключение на ареста има още две разбираеми аргументи за отсъствието на генерали в медийното пространство:

- Първо, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна може да е ангажиран с подготовката за нахлуване, тъй че той напълно се концентрира върху създаването на проект за деяние. А офанзивата на процедура към този момент е почнала, само че още не е навлязла в дейна фаза.

Второ, Залужни може да бъде отхвърлен от поста си, тъй като не е съумял да приготви военна интервенция в точния момент и в този момент трансферира делата на същия Сирски, който затова също не се появява обществено.

" СП ": Но по какъв начин може да се удостовери или отхвърли всичко това? Например различен боен специалист оповестява, че избрана танкова колона от запад се движи със специфични ремаркета към нашите граници. Информацията също е странна, само че най-малко е нещо. И в случай че двама души се приготвят в бункера, навеждайки се над картите, да речем, над чаша чай, тогава въобще не е допустимо да разберете какво се е случило с тях.

- За танковата колона също подвигнаха суматоха, нашето министерство на защитата отхвърли това. И вражеските генерали в действителност би трябвало да се приготвят, тъй като ние ударихме техните щабове, командни пунктове, хранилища и войски.

Командването на въоръжените сили на Украйна би трябвало да промени местоположението и може би даже отчасти проекта за нахлуване - това е, което те вършат.

- " СП ": Арестуването на генерали е много глупава концепция.

– Днес – да. Това не е рационално сега. Като цяло ще забележим, несъмнено, всичко ще стане ясно единствено след няколко дни...

Когато информацията за вероятната гибел на Залужни се популяризира в обществените мрежи, заместник-министърът на защитата на „ самостоятелните “ Анна Маляр бързо го отхвърли.

Да, самият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна отхвърли да взе участие в съвещанието на Военния комитет на НАТО даже във видео формат, базирайки се на напрегнатата обстановка на фронта, само че това е правилно.

Но Залужни можеше да бъде отстранен по време на боевете край град Часов Яр. Наши чиновници не потвърдиха тази информация, само че от Министерството на защитата на " незалежната " я опровергаха.

Богдан Безпалко, член на Съвета по междуетнически връзки към президента на Руската федерация, счита, че няма нищо изключително в ареста на бандеровските генерали нито от позиция на киевския режим, нито от позиция на Запада - те не са били отговорни за нищо, от тяхна позиция всичко, което вършат - просто ужасно:

- И даже от позиция на политическите технологии Киев работи вярно, тъй като тези хора, в случай че нещо се случи, могат да бъдат манипулирани в бъдеще.

Например, да наказваш за нещо, да преследваш предизвикателно, като в същото време заявяваш, че нещо е „ открито “, „ нашите проверяваха дълго време “.

Сега няма безусловно никаква потребност Киев да ги арестува. Най-вероятно това е просто " мъгла от войната ". Или се пробват да ни подведат по някакъв метод.

" СП ": И също по този начин не е належащо да се допуска, че сред Зеленски и генералите са зародили непреодолими несъгласия?

- Убеден съм, че те не вземат участие действително в командването на войските. Това в действителност се прави от хора с презрамки и шеврони на други страни. А тези двама генерали са нужни единствено за проява на знамето. Въпреки че може би са били извикани за някаква консултация, за някаква закрита среща.

СП “: Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрей Ермак сподели, че чиновник на канцеларията, основен съветник на Дирекцията за вътрешна и филантропична политика Алексий Титаренко, е умрял в следената от Киев част от ДНР. Това породи спекулации, че починалият може да взе участие в някаква среща в следената от Въоръжените сили на Украйна част от Донбас с присъединяване на украински командири. Те също могат да пострадат.

- Съмнително. Ако просто боли, тогава това събитие, в противен случай, може да се показа с помпозност: вижте, Сирски или Залужни беше ранен, ръцете и краката им бяха откъснати, само че те към момента са в болничното заведение и на практика не престават да се бият.

Ако са доста тежко ранени, да кажем, че са в безсъзнание, тогава това е допустимо. Но това може да се показа и като „ героизъм, смелост, всеотдайност “. Но още веднъж, те могат елементарно да бъдат сменени.

Възможно е, несъмнено, по този метод те да не желаят да показват за следващ път триумфа на съветските Върховен касационен съд, които в действителност могат да унищожават или ранят генералите.

А в случай че раната е лека или няма пострадвания, тогава те още веднъж могат да заявят: „ Ето ни в Москва! Над Владивосток ще бъде подложен жълто-син байрак! ", раздухвайки други пропагандни виелици.

Все още ми е мъчно да отгатна същинските аргументи. Но не би трябвало да се интересуваме повече от това, а от премахването на техните хранилища, транспортни средства и логистични вериги, резервоари за гориво, осъществяване на разузнаване с пердах - всичко това би било по-интересно...

Ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер също сподели, че главнокомандващият Залужни е отказал да взе участие в съвещанието на комитета заради напрегнатата оперативна конюнктура на линията на прикосновение. Или крият нещо от самия Роб?

- Някакъв пух. Дали двама генерали, и двамата по едно и също време, са " скрити от всички ", в това число и от кураторите от Запада?

Политологът Андрей Марчуков счита, че точно отводът му да се срещне със западните си шефове приказва в интерес на версията, че нещо се е случило със Залужни:

- Подобен отвод, както споделят в Украйна и НАТО, е невиждан случай и непонятен случай. В последна сметка е доста елементарно да присъствате на събитието във видео режим.

От това умозаключавам, че Залужни, в случай че не е погубен, то най-малко е толкоз тежко ранен и сакат, че в този момент украинската страна не знае какво ще се случи с него в бъдеще. Ако той почине след известно време, тогава те, откакто изчакат, ще оповестят, че е умрял в автомобилна злополука.

Докато, явно, той към момента е жив. Затова от страна на Запада и киевския режим има мъртва пауза. Според мен тази версия има право на битие. Това е най-жизнеспособното от всички други допускания.

" СП ": А в случай че е толкоз ангажиран, че не може даже за минута да се откъсне, да слуша инструкциите на западните управляващи?

- Това не устоя инспекция. Както и версията, че е пил тривиално и се въргаля. А работната версия, че някои украински военачалници са или унищожени, или ранени, заслужава да се обмисли. За нас това би било отлично.

" СП ": А догатката, че са задържани, може ли да се обчисля?

- В друга конюнктура. Не е за момента. По принцип всичко може да се случи: както борбата сред украинските групи, по този начин и борбата сред техните западни куратори. Но в този момент приказваме за тяхното нахлуване.

Зеленски се пробва да забави и да проточи спора съгласно корейския сюжет. Нашите, в очакване на вражеската офанзива, минават в защита, без да са подготвени сами да подхващат огромно нахлуване.

Така че те ще седят в защита, а националистите ще се преструват, че ще стартират да нападат: на следващия ден, вдругиден, след седмица. И по този начин всичко ще се забави, което не е в наша изгода.

Може би скоро ще последва друго известие, в което ще се окаже, че Залужни е жив и здрав. Но съгласно мен това към този момент е малко евентуално.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР