Въоръжените сили на двете страни редовно извършват учебни маневри с

...
Въоръжените сили на двете страни редовно извършват учебни маневри с
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея с военни учения за евеуантално нападение от Пхенян в стил Хамас

Въоръжените сили на двете страни постоянно правят образователни маневри с бойни стрелби и различен вид подготвителни интервенции, само че повода за ученията тази седмица е нападението на радикалното палестинско придвижване " Хамас " против Израел на 7 октомври, което породи безпокойствие в Южна Корея за сигурността, показва АП. Агенцията добавя, че южонокорейската граница с КНДР е най-укрепената в света.

Според специалистите разположените на предни позиции далекобойни артилерийски оръдия на Северна Корея са в положение да произведат към 16 000 стрелби за час при положение на спор. Това съставлява сериозна опасност за южнокорейската столица Сеул, която се намира на 40-50 километра от границата.

По данни на армията на Южна Корея в тридневните учения с бойни стрелби, почнали в сряда, вземат участие общо 5400 южнокорейски и американски военнослужещи, като се употребяват триста артилерийски системи и хиляда бойни машини на пехотата и самолети.

В разигран образцов сюжет за ответни дейности при " вражеско нахлуване с изненадващи артилерийски офанзиви по образеца на " Хамас " са били тренирани стрелби, целящи " да обезвредят в ранен стадий гнездата на далекобойния артилерийски огън на врага ", се споделя в изказването на оперативното командване на южнокорейските сухопътни сили.

За момента няма реакция на взаимните учения на Южна Корея и Съединени американски щати от страна на Северна Корея. Обикновено Пхенян дефинира сходни маневри като подготовка за настъпление и отговоря с пробни изстрелвания на ракети.

Южнокорейските и американските въоръжени сили уголемяват обсега на своите постоянни взаимни учения на фона на разрастващата се нуклеарна стратегия на КНДР. От предходната година Северна Корея е направила над 100 тествания на ракети, като някои от тях симулираха нуклеарна офанзива против Южна Корея и Съединени американски щати, напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР