Въоръжените конфликти на африканския континент, болестите и гладът, които те

...
Въоръжените конфликти на африканския континент, болестите и гладът, които те
Коментари Харесай

Въоръжените конфликти в Африка отнели живота на 5 млн. деца

Въоръжените спорове на африканския континент, заболяванията и гладът, които те предизвикват, може би са станали причина за гибелта на пет милиона деца, ненавършили 5-годишна възраст, сред 1995 и 2015 година, съгласно проучване, оповестено през днешния ден и представено от Франс прес.

Около три милиона от тези деца са били кърмачета на възраст до 12 месеца или по-малко - число, което е три пъти по-голямо от броя на убитите в спорове на континента.

Изследването, отпечатано в здравното сп. " Лансет ", съпоставя данни за 15 441 спора, в които са били убити съвсем 1 млн. души, съгласно откривателите.

Те са употребявали данните, с цел да изчислят риска, на който едно дете е изложено да почине в регион, който обгръща зона на 100 км от въоръжен спор, до 8 години след него.

Учените са определили приблизителния брой на починалите деца, провокиран от многочислените войни в Африка.

Числото от 5 милиона е доста по-голямо от предходни оценки, показват създателите - доктор Ерън Бендавид от университета в Станфорд и сътрудниците му.

" През последните 30 години в Африка е имало въоръжени спорове, които са били по-чести и по-интензивни от тези на различен континент ", пишат откривателите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР