Въоръжени нападатели са убили трима души в селскостопански колеж в

...
Въоръжени нападатели са убили трима души в селскостопански колеж в
Коментари Харесай

Въоръжени лица убиха трима и отвлякоха 20 души от колеж в Нигерия

Въоръжени нападатели са умъртвили трима души в селскостопански лицей в северозападния нигерийски щат Замфара и са отвлекли 20 други, в това число 15 студенти, заяви управлението на колежа.

Тежко въоръжени незаконни групировки постоянно нападат селата в Северозападна и Централна Нигерия, с цел да плячкосват, крадат добитък и отвличат за откуп, само че от началото на годината те от ден на ден се насочват към учебни заведения и колежи, оповестява Агенция Франс Прес.

" Неизвестни въоръжени лица нападнаха учебното заведение към 22 часа в неделя ", сподели секретарят Амину Халид Марадун.

Те са умъртвили един служител на реда и двама чиновници по сигурността, „ и отвлякоха 20 души, в това число 15 студенти “, сподели той.
 Освободиха над 100 отвлечени дами и деца в Нигерия Освободиха над 100 отвлечени дами и деца в Нигерия
Властите в северозападна Нигерия оповестиха, че са освободили над 100 дами и деца - основно майки, кърмещи бебета, които са били пленени о...

Другите петима отвлечени са чиновници и членове на фамилиите им.

От колежа оповестиха, че тази заран са имали телефонен диалог с похитителите, които са декларирали, че държат 20 заложници.

От декември насам в Нигерия бяха отвлечени към 1000 студенти и възпитаници. Повечето от тях са освободени след договаряния с локални чиновници, само че някои не престават да бъдат държани като заложници.

Последното всеобщо похищение беше през юли, когато въоръжени лица отвлякоха 121 възпитаници от баптистката гимназия в Бетел в щата Кадуна.

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР