Въоръжени лица предприеха днес синхронизирани атаки срещу полицаи в няколко

...
Въоръжени лица предприеха днес синхронизирани атаки срещу полицаи в няколко
Коментари Харесай

Терористи атакуваха полицаи в градове в Чечня

Въоръжени лица започнаха през днешния ден синхронизирани офанзиви против служители на реда в няколко градове на Чечня. Един от причинителите се самовзриви в опит да се самоубие, само че остана жив.
По думите на ръководещия Чечня Рамзан Кадиров опитите за офанзивите, осъществени в навечерието на Курбан Байрама,са се провалили, съобщи БГНЕС.
Той добави, че не може да има подозрение, че нападенията са осъществени за празникът да бъде засенчен, да се попречи на жителите на чеченската столица да „ проведат мероприятия, свързани с Курбан Байрам. Но най-важната цел беше онагледяването на съществуване на някакви сили, способни да провеждат въоръжени акции и терористични дейности. “
Кадиров изрази признателност на чеченските сили на реда, които провалили опитите на терористите да внесат ужас. Той поръчал на управлението на вътрешното министерство на републиката да окаже помощ на служителите на реда, които пострадаха при нападенията на екстремистите.
В град Шали са били ранени двама служители на реда, няколко пътни служители на реда пък са били ранени в Грозни, написа Кадиров в обществената мрежа Телеграм. И добави: “Бандитите бяха обезвредени “.
Засега няма информация коя организация стои зад този опит за осъществяване на координирани дейности против управляващите в Чечня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР