Въоръжен мъж е нападнал новооткрития български клуб Цар Борис III

...
Въоръжен мъж е нападнал новооткрития български клуб Цар Борис III
Коментари Харесай

Въоръжен мъж нападна българския клуб „Цар Борис III” в Охрид

Въоръжен мъж е нападнал новооткрития български клуб „ Цар Борис III ” в Охрид. Това се е случило към 12.30 локално време.

По същото време в клуба е имало посещаване на публични представители на ОССЕ в Европа. „ Разговаряхме с представителите на ОССЕ в клуба, когато някакъв човек, който държеше нещо в ръцете, не можахме да забележим какво, стартира да крещи „ фашисти ”, вратата беше отворена, а когато гостите ни си потеглиха, някой стартира да замеря и счупи табелата с надписа Цар Борис Трети ”, описа пред Българска телеграфна агенция ръководителят на Сдружението за одобряване на културните полезности на македонските българи Томе Блажески. 

След като е премахнал табелата на клуба, нападателят е почнал да удря и разрушава обзавеждането. Хората вътре са запазили хладнокръвие и не са го предизвикали. Няма потърпевши от случая.

Офисът е на централно място в македонския град и локалната полиция е пристигнала за броени минути. 



Това не е първият случай с български културен клуб в РСМ. Само няколко дни след формалното разкриване на клуба „ Иван Михайлов “ в Битоля, входната врата беше опожарена, а нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда.

Културния клуб " Цар Борис Трети " в Охрид бе открит на 7 октомври, с митинги пред постройката, а прозорците бяха замеряни с яйца и твърди предмети. 

Сдружението за одобряване на културните полезности на македонските българи „ Цар Борис III ” в Охрид е записано в Централния указател на Република Северна Македония през ноември 2021 година според Закона за сдруженията и фондациите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР