Въоръжен грабеж в Благоевград тази сутрин. Три неизвестни лица нападналха

...
Въоръжен грабеж в Благоевград тази сутрин. Три неизвестни лица нападналха
Коментари Харесай

Продължава издирването на обирджиите на инкасо автомобила в Благоевград

Въоръжен обир в Благоевград тази заран. Три незнайни лица нападналха инкасо автомобил и отмъкнаха няколко чанти с пари. При опит да спре грабителите, един от чиновниците на охранителната компания е прострелян съществено.

От Окръжната прокуратура оповестяват, че се води следствие за обир на парична сума с изключително огромни размери. По непотвърдена информация открадната сума е към 200 000 лв..



Обирът става тази заран в 6:31 ч. Инкасо-автомобилът на охранителната компания е излизал от трезора, в който се съхранява оборотът, събран през нощта. В момента на обира в буса са били водачът и негов сътрудник, когато ги атакуват трима маскирани.

Свидетели чули изстрели и препирня сред обирджиите и охранителите. Живущи в региона описват, че не са съумели да видят нищо, тъй като е било мрачно, само че са се изплашили от престрелката.

Свидетел, който отхвърли да застане пред камера описа, че обирджиите се пробвали да избягат с лек автомобил по улица, която обаче била затворена и се наложило да минат още веднъж през мястото на случая, където лежал простреляният охранител.



Пострадалият е на 51 години от Благоевград, някогашен боен чиновник. Екип от лекари е направил незабавна интервенция, само че заради тежкото му положение по-рано през днешния ден е бил превозен в столично заведение.

На входно-изходните артерии на града полицейски екипи през целия ден ревизираха коли от марката, с която са избягали обирджиите. От прокуратурата оповестяват, че се води следствие за въоръжен обир в изключително огромни размери. От охранителната компания отхвърлиха коментар по случая.

Репортер: Меглена Медарова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР