Въобще не предполагахме, че това нещо ще стигне до толкова

...
Въобще не предполагахме, че това нещо ще стигне до толкова
Коментари Харесай

Диана Алексиева: „Времеубежище“ е световен роман, който въздейства на всякакви нива и езици

„ Въобще не предполагахме, че това нещо ще стигне до толкоз доста хора и до медиите, само че в този момент като го виждам още веднъж и ми звучи като насладата от Световното по футбол през 1994 година и е доста хубаво, че можем да се радваме по този начин и на други неща, с изключение на спорта и на това, че някой различен ни е предиздвикал да се почувстваме горди за това, че сме българи, за следващ път. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime по отношение на огромния триумф на българския публицист Георги Господинов – спечелването на премията „ Букър “, основателят на плана „ Поетите “ и онлайн платформата Interview.to Диана Алексиева.
Това отваря една нова врата на всички хора, които се занимават с думите в България и които пишат. Според мен това ще накара доста хора по целия свят да се извърнат към българската литература и тази врата, която Георги Господинов отваря за актуалната българска литература, никой до момента не я е отварял.
„ Георги Господинов постоянно написа доста уютно. Винаги има една носталгия, и в стихотворенията му, в поезията, в прозата му, която няма по какъв начин да не допре, който и да е от читателите. Мисля, че поради това има толкоз огромен триумф този разказ и доближава до сърцето на всеки един, докоснал се до него, в това число на критиците и журито “, разяснява още Алексиева.

„ Още при прочитането му, за мен това беше един международен разказ – работи на всевъзможни равнища, на всевъзможни езици и както се видя е безусловно заслужен за международни награди “, акцентира тя.

По нейните думи да си публицист е предопределение.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР