Въобще не е ясно дали мерките на служебното правителство за

...
Въобще не е ясно дали мерките на служебното правителство за
Коментари Харесай

Спират ли да растат цените на храните? Синдикатите ни попариха

Въобще не е ясно дали ограниченията на служебното държавно управление за понижаване на цените ще сработят, само че е по-добре от нищо. Това съобщи в изявление за бТВ ръководителят на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

Той изрази състрадание към потърпевшите от земетресението хората в Турция и Сирия.
-->
„ Не зная дали ограниченията само че новото служебно държавно управление ще сработят, само че без подозрение предприемането на каквито и да било ограничения не е ненужно. В изискванията на пазарна стопанска система, с цел да постигнеш мечтаните резултати, би трябвало врече и политическа вола. Служебното държавно управление разполага с стеснен времеви запас, а и зад него няма партийна политическа воля “, изясни той.

Димитър Манолов сподели още, че не е елементарно да се укротят цените, тъй като се изисква „ осъществяването на голям масив от дейности “. Освен това съгласно него в институциите се изисква човешки потенциал – хора, които да могат да работят с избран инструментариум.

„ Комисия за защита на конкуренцията и КЗП не са основани с тази мисъл. Те са основани със напълно друга концепция. Да, могат да им бъдат вменени сходни функционалности, само че би трябвало да им се даде и съответният инструментариум, с какъвто те не разполагат “, изясни той.

Димитър Манолов изясни, че не трябва да се вършат съпоставения на парче, когато се приказва за цените у нас и в други страни. „ Едно може да е по-евтино, само че друго ще е пет пъти по-скъпо “, сподели той.

Относно приходите ръководителят на КТ „ Подкрепа “ повтори, че не са удовлетворени от метода на увеличение на минималната работна заплата, тъй като не са регистрирани всички фактори. Той не се нае да предвижда дали се чакат стачки, в кои браншове ще са те и по кое време ще се случат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР