Ваня Савова днес встъпи в длъжност „Административен ръководител – Окръжен

...
Ваня Савова днес встъпи в длъжност „Административен ръководител – Окръжен
Коментари Харесай

Ваня Савова встъпи в длъжност окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен

Ваня Савова през днешния ден встъпи в служба „ Административен началник – Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен”.

Актът за встъпване беше тържествено връчен в наличието на Евгени Диков, шеф на Национална следствена служба и заместител на основния прокурор по следствието и на Стоян Вараджаков – заместител апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Госпожа Савова е назначена за административен началник с Решение на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 19.07.2017 г. Новият Окръжен прокурор на Плевен Ваня Савова има 36 години стаж в правосъдната система, от които 34 години като прокурор, добит на всички равнища. Кариерата в правосъдната система стартира през 1981 година, като младши арбитър в Окръжен съд – Плевен.

От 1983 година е прокурор в Районна прокуратура- Плевен, а девет години по-късно става прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен.

През 2007 година е командирована във Върховна административна прокуратура, където година по-късно остава на непрекъсната служба. От 2008 г до в този момент е прокурор във Върховна касационна прокуратура. Има сан „ прокурор във ВКП и ВАП “.

В концепцията си, показана пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет показва вижданията си за развиването на Окръжна прокуратура – Плевен. В работата си като административен началник слага 10 съществени цели. Сред тях са разбор на действителната криминогенна конюнктура и проблемите на проверяващите служители на реда, разискване на проблемите свързани с върнатите от съда производства и оправдателни присъда и разбор на аргументите за дребния брой импортирани в съда обвинителни атове от ОП-Плевен, както и на спрените и прекъснати производства.

Новият областен прокурор ще следи за прецизно съблюдаване на откритите от Наказателно-процесуален кодекс периоди, усилване на активността по надзора за правда за по-голяма успеваемост и възстановяване на връзката с медиите за ненакърняване на публичното доверие в институцията. През 2005 година прокурор Савова е номинирана от вестник „ 24 часа “ за един от достойните българи във връзка активността и обвързвана с подкрепяне на зрелостници в затруднено състояние.

През 2006 година е наградена от окръжния прокурор на Плевен за висок професионализъм, а през 2010 година получава грамота от Съюза на юристите в България за реализирани професионални триумфи за активността на организацията. Била е преподавател на разнообразни интернационалните конгреси и на образования провеждани от Националния институт на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР