Външното министерство в Москва привика френския шарже д`афер Джей Дхармадикари,

...
Външното министерство в Москва привика френския шарже д`афер Джей Дхармадикари,
Коментари Харесай

Руски гняв срещу Франция, Москва бълва огън и жупел

Външното министерство в Москва привика френския шарже д`афер Джей Дхармадикари, с цел да му връчи протестна нота против публикуваната информация за дейностите на съветските войски в украинския град Буча преди година, излиза наяве от известие на ТАСС.

От ведомството показват, че митингът е обвързван с изказвания, оповестени от френското посолство в обществените мрежи, по отношение на " зверствата, осъществени от съветските въоръжени сили в Буча и други украински градове ".
-->
Допълва се, че на френския посланик е изтъкнато, че " голословните подправени обвинявания " против съветските военни са " изрично неприемливи ".

" Подобни обвинявания звучат изключително несвоевременно от страна на дипломатическата задача на страна, която доставя оръжие и муниции на украинската войска и по този метод прави всичко допустимо да продължи военните дейности ", акцентират от съветското Министерство на външните работи.

Министерството отбелязва, че съветската страна неведнъж е посочвала несъответствия в този " изфабрикуван агитационен случай ".

" Подобни провокативни изказвания на представители на вражески страни звучат още по-безпочвено, защото не видяхме никакви доказателства за така наречен " кръвопролитие в Буча " - нито имената на убитите, нито събитията и датите на гибелта им, нито съдебномедицински отчети ", акцентират от ведомството.

В този подтекст министерството напомни, че още през септември предходната година съветският външен министър Сергей Лавров е изискал от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да поддържа започването на обективно следствие.

" Въпреки това западните страни не престават безпричинно да упрекват Русия в нещо, което тя в никакъв случай не е правила, и отхвърлят да видят явните закононарушения на киевския режим ", прибавят от ведомството.

Руските сили се изтеглиха от Буча - град северозападно от Киев, на 31 март предходната година, малко повече от месец откакто президентът Владимир Путин подреди на войските си да нахлуят в Украйна.

На 2 април предходната година бяха открити телата на минимум 20 души в цивилни облекла, някои със завързани ръце на гърба, лежащи на улица в предградието на града. Прокуратурата в Киев твърди, че съветските сили са умъртвили към 1400 цивилни към Буча.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР