Външното министерство на Италия привика френския посланик на разпит след

...
Външното министерство на Италия привика френския посланик на разпит след
Коментари Харесай

Италия привика френския посланик на разпит след скандала с мигрантския кораб

Външното министерство на Италия привика френския дипломат на разпит откакто президентът Еманюел Макрон упрекна Рим в безнаказаност. Причината е решението на управляващите да не отворят пристанището си за транспортен съд с над 600 мигранти на борда, заяви AFP.

Скандалът се разрасна откакто новият министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини от крайнодясната „ Лига “ предизвести, че ще разпореди затваряне на пристанищата в страната за кораби, на борда на които има повече от 600 търсещи леговище.
Италия и Малта затвориха пристанищата си за транспортен съд с над 600 мигранти Те са избавени в либийски води, които били под римска пълномощия
Салвини прикани управляващите на Малта да дадат одобряват кораба с мигранти, избавени при няколко извършени по-рано акции. Той уточни, че е ангажимент на Валета да подсигурява протекция, откакто мигрантите са избавени наоколо до крайбрежията на Малта.

„ Няма никакви основателни аргументи те да бъдат изпращани в Италия. В този случай Малта няма нито пълномощия, нито обвързване да оставя бежанците на италианския бряг”, безапелационен беше Салвини.
Мигрантите от кораба „ Акуариус ” поемат към Испания След като бяха блокирани в открити води след спор сред Италия и Малта, те ще могат да слязат на брега в страната, която им предложи заслон
На борда на кораба „ Акуариус” имаше 629 търсещи леговище, в това число 123 малолетни без компаньон, 11 деца и седем бременни дами. След отхвърли на Италия и Малта да ги одобряват, държавното управление на Испания отвори пристанището си и плавателният съд дебаркира във Валенсия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР